Ο Μανού Τζινόμπιλι θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με την Εθνική Αργεντινής και στα προημιτελικά καλείται να ξεπεράσει το τεράστιο εμπόδιο των ΗΠΑ, αν θέλει να πάρει παράταση η παρουσία του στους «γκαούτσος ».

Σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι τόνισε πως δεν ήθελε την Dream Team για αντίπαλο και εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι μια δύσκολη μάχη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γκαρντ των Σπερς: « Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ είναι το απόλυτο φαβορί ξεκάθαρα, αλλά μετά από αυτά που έγιναν στα τελευταία δύο ή τρία παιχνίδια, με κάνουν να διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Ακόμα και μετά από όλα αυτά, δεν θέλαμε να παίξουμε εναντίον τους. Είναι αθλητικοί, έχουν ταλέντο και στην μέρα τους , μπορούν να κάνουν τα πάντα».

Ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε:  «Έμεινα έκπληκτος όταν σε δύο παιχνίδια ήταν μόλις  για ένα σουτ μπροστά και θα μπορούσαν να πάνε στην παράταση ή να χάσουν. Όταν παίξαμε μεταξύ μας ένα φιλικό στο Λας Βέγκας στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έμεινα εντυπωσιασμένος από το ρόστερ τους, Δεν περίμενα να αντιμετωπίσουν προβλήματα στον όμιλο».