Μετά τη δύσκολη νίκη των ΗΠΑ επί της Γαλλίας, ο Πολ Τζορτζ παραδέχτηκε ότι πηγαίνοντας στο Ρίο πίστευε ότι οι Αμερικανοί θα κάνουν περίπατο.

Μπορεί να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και να παραμένει αήττητη, όμως οι τελευταίες δύσκολες νίκες της Team USA, μάλλον αρχίζουν να δείχνουν στους Αμερικανούς ότι τίποτα δεν θα έρθει εύκολα στο Ρίο.

Μετά την πέμπτη νίκη, σε ισάριθμους αγώνες, ο Μάικ Σιζέφσκι δήλωσε: «Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θα σε ρωτήσει κάτι άλλο εκτός από το αν νίκησες», ενώ ο Κέβιν Ντουράντ πρόσθεσε: «Προφανώς όλοι θέλουν από εμάς να κερδίζουμε τους αγώνες με πολλούς πόντους, αλλά δεν θα γίνει έτσι αυτή τη φορά. Θέλουμε το χρυσό μετάλλιο, αυτός είναι ο κύριος στόχος μας».

Όμως ο Πολ Τζορτζ παραδέχτηκε ότι πριν τους αγώνες δεν περίμεναν τα παιχνίδια να είναι δύσκολα: «Αρχικά νόμιζα ότι θα κυριαρχούσαμε και ότι τα παιχνίδια θα ήταν εύκολα. Ωστόσο αυτές οι ομάδες είναι αρκετά καλές. Έχουν την πολυτέλεια να είναι μαζί πολλά χρόνια και αυτό είναι εμφανές. Ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον και αυτό είναι το κύριο πράγμα που μας διαχωρίζει από αυτούς».