Ένα αστέρι του Παγκόσμιου μπάσκετ είπε «αντίο» στην Εθνική του ομάδα. Ο σπουδαίος Τόνι Πάρκερ μετά την συντριβή της Γαλλίας στον προημιτελικό από την Ισπανία, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την Εθνική Γαλλίας και πλέον η ομάδα του Βενσάν Κολέ μπαίνει σε μία διαφορετική επόχή, αφού χάνει τον ηγέτη της των τελευταίων 15 ετών.

Ο Πάρκερ αποχαιρετάει την Γαλλία με 1 χρυσό μετάλλιο (Ευρωμπάσκετ 2013), ένα ασημένιο (Ευρωμπάσκετ 2011) και 2 χάλκινα (Ευρωμπάσκετ 2005 και 2015). Μάλιστα μετά από την συμμετοχή του με την Εθνική Γαλλίας σε 12 διαφορετικές διοργανώσεις τελειώνει την πορεία του με 16,9 πόντους, 3,3 ασίστ και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε όλα τα ματς. Επίσης έχει πάρει και πολύ σημαντικά βραβεία όπως την ανάδειξη του σε MVP του Ευρωμπάσκετ το 2013 που ουσιαστικά πήρε μόνος του ένα τίτλο και το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο ίδιο Ευρωμπάσκετ αλλά και του 2011. 

Διαβάστε τι είπε ο ίδιος ο Τόνι Πάρκερ για την απόσυρση του:

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή Ισπανία και ο Μίροτιτς ήταν “καυτός”. Σήμερα έμοιαζαν με τους Σπερς (γέλια). Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Αποχωρώ περήφανος για όσα πέτυχε αυτή η γενιά της εθνικής Γαλλίας. Δώσαμε ό,τι είχαμε. Δυστυχώς η τελευταία ανάμνηση θα είναι αυτή η ήττα, ωστόσο έχουμε πολλές ευχάριστες από όλη αυτή τη διαδρομή κι όταν ηρεμήσουμε θα αναλογιστούμε όσα κατάφερε αυτή η ομάδα».