Στις 2 Δεκεμβρίου 1979 ένα 22χρονος ομογενής παίκτης αγωνίζεται για πρώτη φορά με την φανέλα του Άρη. Ο Νίκος Γκάλης κάνει ντεμπούτο με την ομάδα στο ματς με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ επιβεβαιώνει το τεράστιο ταλέντο του. Βάζει 30 πόντους σχεδόν με… σβηστές μηχανές. Η ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα μόλις έχει αλλάξει. Το ελληνικό μπάσκετ μόλις έχει γνωρίσει τον παίκτη, που θα αλλάξει τα πάντα στον χώρο. Που θα γίνει ιερό τοτέμ του μπάσκετ, που θα το οδηγήσει στην κορυφή, που θα το κάνει εθνικό άθλημα.

Ο Νίκος Γκάλης θυμήθηκε εκείνη την ιστορική μέρα και ανέβασε ένα ξεχωριστό μήνυμα στα social media για το ντεμπούτο του.

Ο μύθος του μπάσκετ ανέφερε ότι εκείνο το παιχνίδι ήταν αυτό που ίσως είχε το μεγαλύτερο άγχος, διότι ήθελε να κερδίσει τους φίλους του Άρη και όπως είπε , τα κατάφερε να το κάνει αυτό.

Από την άλλη, ο «γκάνγκστερ» τόνισε ότι ευχαριστεί όλο τον κόσμο για την αγάπη που του δείχνει ακόμα και σήμερα μετά από 25 χρόνια από την απόσυρσή του από τα γήπεδα.

Αναλυτικά το μήνυμα του Νίκου Γκάλη:

«Πέρασαν 41 χρόνια από το βράδυ που φόρεσα για πρώτη φόρα τη φανέλα του ΑΡΗ. Ήταν ίσως το παιχνίδι που είχα το περισσότερο άγχος. Ήθελα να κερδίσω τους φίλους του ΑΡΗ και μάλλον τα κατάφερα! Νιώθω συγκίνηση γυρνώντας πίσω το χρόνο 41 χρόνια, στο πρώτο μας ραντεβού που γέννησε μια τεράστια αγάπη! Σας ευχαριστώ για την αγάπη που εισπράττω ακόμα και σήμερα μετά από 25 χρόνια μακριά από τα γήπεδα».

Το φύλλο αγώνα από το ιστορικό ντεμπούτο του Νίκου Γκάλη

ΑΡΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 79-78

Διαιτητές: Γιώργος Προεστός, Παναγιώτης Οικονομίδης

ΑΡΗΣ (Ντέβελι): Αλεξανδρής 10, Παπαγεωργίου 20, Παραμανίδης 8, Σπάρταλης, Γκάλης 30, Σκόνδρας 5, Καλαντίδης 2, Ανανιάδης, Βαμβακούδης, Στυλιανού 4.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πυριτίδης): Πιλαφίδης 13, Τζάμος, Καρατζουλίδης 16, Καράογλου, Σακελλαρίου 19, Μάντης 12, Τσομπανάκης 6, Βαγιακάκος 2, Τσουμής 10, Ναλμπάντης.

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ

 

Πέρασαν 41 χρόνια από το βράδυ που φόρεσα για πρώτη φόρα τη φανέλα του ΑΡΗ. Ήταν ίσως το παιχνίδι που είχα το…

Δημοσιεύτηκε από Nick Galis στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

 

ΟΤΑΝ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΕΔΙΝΕ ΜΑΓΙΚΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΤΑ ΠΑΡΚΕ