Τα πρωτοσέλιδα και τα εύσημα είναι προφανώς καλοδεχούμενα. Οι τίτλοι το ίδιο. Όπως, φυσικά, και τα εκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Μονάχα που το βράδυ της Παρασκευής (8/8), στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, το «Μουσείο του Μπάσκετμπολ» θα στρέψει τα φώτα του πάνω στην «Τάξη του 2014», στην σπουδαιότερη ίσως τιμή για τα νέα μέλη του Hall Of Fame. Το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς θα είναι σαφώς ο μέχρι τον περασμένο Φλεβάρη κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, αλλά και οι Αλόνζο Μούρνινγκ, Μιτς Ρίτσμοντ και Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, που είναι οι πλέον αναγνωρίσιμοι στην φετινή εισαγωγή. Αλλά δεν είναι μόνο εκείνοι και με μία μικρή (δύσκολο, βέβαια, λόγω της τεράστιας καριέρας τους) αναφορά, σας παρουσιάζουμε όλη την «Τάξη»…

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΣΤΕΡΝ
«Αφεντικό» του ΝΒΑ από το 1984 ως το 2014, βοήθησε στην ανάπτυξη της Λίγκας, αλλά και της επέκτασης της δημοτικότητας της σε όλο τον κόσμο. Επί των ημερών του, το ΝΒΑ έφτασε (από τις 23) στις 30 ομάδες, ενώ τα κέρδη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τα 10εκατ.δολ, ετησίως, πήγαν στα 900εκατ. τον χρόνο!!! Και ο ίδιος αποχώρησε με ετήσιο μισθό 15εκατ.!

ΑΛΟΝΖΟ ΜΟΥΡΝΙΝΓΚ
Πάλεψε για την ζωή του, με προβλήματα στο νεφρό (υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση το 2003), αλλά αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2006 με τους Χιτ και δις κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ! Ήταν 7 φορές All-Star και χρυσός Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ.

ΜΙΤΣ ΡΙΤΣΜΟΝΤ
Υπήρξε 6 φορές All-Star και χρυσός Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα, σύνδεσε το όνομά του με το Σακραμέντο, αλλά έγινε πρωταθλητής με τους Λέικερς, το 2002. Ήταν μέλος της διάσημης «Run TMC» των Ουόριορς, με Τιμ Χάρνταγουεϊ και Κρις Μάλιν και πέτυχε 20.497π. στην καριέρα του!

ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΜΑΡΤΣΟΥΛΙΟΝΙΣ
Ήταν ο πρώτος παίκτης από την πρώην Σοβιετική Ένωση που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. Το 1988 αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στη Σεούλ και το 1995 ήταν MVP του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, αν και η Λιθουανία έχασε στον τελικό από τη Σερβία.

ΝΟΛΑΝ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣΟΝ
Άλλοτε προπονητής του πανεπιστημίου του Άρκανσο, με το οποίο το 1994 κατέκτησε τον τίτλο του NCAA! Αποχωρώντας το 2002, κοουτσάρισε τις εθνικές Παναμά και Μεξικό και από το 2009 ως το 2011 ήταν τεχνικός της Τάλσα Σοκ, στο WNBA.

ΓΚΑΡΙ ΟΥΙΛΙΑΜΣ
Ως κόουτς του πανεπιστημίου του Μέριλαντ κατέκτησε τον τίτλο του 2002 και έφτασε 11 φορές στο τελικό τουρνουά!

ΜΠΟΜΠ ΛΕΟΝΑΡΝΤ
Με παρατσούκλι «Σλικ», είναι ο πολινίκης κόουτς του ΑΒΑ, στο οποίο κατέκτησε τρεις διαδοχικούς τίτλους με τους Ιντιάνα Πέισερς! Μετρά 69 νίκες σε πλέι-οφς, που είναι ρεκόρ ΑΒΑ και οι συνάδελφοί του τον αποκαλούσαν «τον προπονητή του 7ου ματς».

ΝΑΤ ΚΛΙΦΤΟΝ
Πολλοί τον θεωρούν το δεύτερο «κομμάτι» της πρώτης «Big-3» στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετμπολ. Ο Κλίφτον έπαιξε στο πλάι των Τσακ Κούπερ και Ερλ Λόιντ και έγιναν γνωστοί ως η «Αγία Τριάδα»! Ήταν ο πρώτος μαύρος που υπέγραψε στο ΝΒΑ και ο δεύτερος που έπαιξε σε ματς, μετά τον Λόιντ και φόρεσε τις φανέλες των Νικς, Πίστονς, αλλά και των περίφημων Harlem Globetrotters. Έφυγε από τη ζωή στις 31 Αυγούστου 1990.

ΓΚΑΪ ΡΟΤΖΕΡΣ
Υπήρξε 4 φορές All-Star στο ΝΒΑ, αφού οδήγησε τρεις φορές το πανεπιστήμιο Τεμπλ σε φάιναλ-φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος. Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του κολεγίου του (με 1.767π. και μ.ο. 19,6) και σε 12 σεζόν στο ΝΒΑ μέτρησε 10.415π. (μ.ο. 11,7), ενώ άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Φεβρουαρίου 2001.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΜΑΚΙΟΥΛΑΤΑ
Από το 1972 ως το 1974, κατέκτησε 3 διαδοχικούς τίτλους στο AIAW με ρεκόρ 60-2 και ήταν η πρώτη ομάδα γυναικών της οποίας αγώνας μεταδόθηκε τηλεοπτικά, στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν»! Με κόουτς την Κάθι Ρας, είχε στο ρόστερ της παίκτριες όπως οι Τερέζα Σανκ, Μαριάν Κρόφορντ και Μέρι Σαρφ.