Ο δάσκαλος του αρχαίου δράματος στο θέατρο, Ευριπίδης, είχε διαπιστώσει πως «οι δεύτερες σκέψεις είναι πάντα οι πιο σοφές». Αυτό θα ήταν ένα εύσημο για τον ΝτιΑντρε Τζόρνταν που το… φιλοσόφησε πολύ και αποφάσισε να διαγράψει την προφορική συμφωνία του με το Ντάλας και να ανανεώσει με τους Κλίπερς, σε μία «δραματική» νύχτα της περασμένης Τετάρτης (8/7). Η 11ωρη συνάντηση με αντιπροσωπεία των «Κλιπς» τον έπεισε να παραμείνει, προκαλώντας την οργή του ιδιοκτήτη των Μαβς, Μαρκ Κιούμπαν, αλλά και την κριτική κοινού και Τύπου για την «τούμπα» του. Αν και την Παρασκευή η Ένωση Παικτών και η πρόεδρος, Μισέλ Ρόμπερτς, εξέδωσε μία ανακοίνωση η οποία στηρίζει τον Τζόρνταν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η περίοδος μορατόριουμ υπάρχει ώστε παίκτες και ομάδες να σκεφτούν τις επιλογές τους. Στηρίζουμε αυτή την ευκαιρία και δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι την υπογραφή των συμβολαίων». Ο φόργουορντ των Μαβς, Τσάντλερ Πάρσονς, που έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Τζόρνταν, κατηγόρησε εκ νέου τον σέντερ της ομάδας του Λ.Α., αφού μετά την ατάκα «κι νόμιζα πως εγώ έχω καλή προσποίηση στο σουτ», πρόσθεσε ότι «απλώς ο ΝτιΑντρε δεν ήταν έτοιμος να γίνει franchise player»

Η αλλαγή απόφασης του Τζόρνταν, πάντως, δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο στο ΝΒΑ. Πιο χαρακτηριστικό παραμένει το δίλημμα του Αντόνιο ΜακΝτάις το 1999, αν και δεν υπήρξε αλλαγή γνώμης. Απλώς συνοδεύτηκε από γραφικές καταστάσεις… Ο παλαίμαχος φόργουορντ έγινε το 1995 επιλογή στο Νο2 του νταφτ από τους Κλίπερς, αλλά δόθηκε στο Ντένβερ αντί του Ρόντνεϊ Ρότζερς κι ενός πικ που οδήγησε στον Μπρεντ Μπάρι. Πριν την 3η σεζόν του, πάντως, το καλοκαίρι του 1997, παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στο Φοίνιξ, όπου αγωνίστηκε ένα χρόνο. Την επόμενη off-season, κατά τη διάρκεια του λοκ-άουτ, επέλεξε να επιστρέψει στους Νάγκετς και συμφώνησε προφορικά μαζί τους. Ωστόσο, είχε δεύτερες σκέψεις και κάλεσε στο Κολοράντο τους Τζέισον Κιντ, Ρεξ Τσάπμαν και Τζορτζ ΜακΛάουντ των Σανς για να το συζητήσουν. Σύμφωνα με το Sports Illustrated, μάλιστα, τους έκλεισε εισιτήρια για τον αγώνα χόκεϊ της τοπικής ομάδας Αβαλάνς, στη σουίτα του προέδρου της. Μονάχα που ο τότε κόουτς και τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Νταν Ίσελ, έδωσε στους φύλακες ρητή εντολή να μην επιτρέψουν την είσοδο στους 3 παίκτες του Φοίνιξ(!) και ο ΜακΝτάις αποφάσισε να τιμήσει την προφορική δέσμευσή του με το Ντένβερ…

Ο Τζέισον Κιντ, πάντως, έχει και την δική του στιγμή στην οποία μετάνιωσε και άλλαξε γνώμη. Μία χρονιά μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2011 με το Ντάλας, ο Κιντ αποφάσισε να ανανεώσει για 3 χρόνια με 3εκατ.δολ. ετησίως. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, «μπορεί να συμφώνησα προφορικά, αλλά μία ήμερα έπαιζα γκολφ με κάτι φίλους και δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου στους Μαβς»… Κάπως έτσι, ο νυν κόουτς των Μπακς, προτίμησε το μονοετές συμβόλαιο με τους Νικς, για την τελευταία σεζόν της καριέρας του σαν παίκτης, αφού το 2013 αποσύρθηκε και ανέλαβε άμεσα χεντ κόουτς των Νετς! Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, δήλωσε ότι «δεν θα το ξεπεράσω ποτέ και δεν πρόκειται να κρεμάσω τη φανέλα του στην οροφή μας». Αν και εσχάτως φέρονται να έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ μεταξύ του Κάρλος Μπούζερ και των Καβς. Το 2004, ο «Booz» έπεισε την διοίκησή τους να μην ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης για μόλις 695.000δολ. και έγινε restricted free agent. Ώστε να συμφωνήσει προφοπρικά 38εκατ. για 6 χρόνια, αλλά… Ο Μπούζερ δεν έβαλε υπογραφή και άλλαξε γνώμη γιατί οι Τζαζ του πρότειναν 68εκατ.!!! Οι Καβαλίερς, αν και είχαν το δικαίωμα να ισοφαρίσουν την προσφορά και να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους, δεν το έκαναν. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μπούζερ να αποδοκιμάζεται ακόμη στο Οχάιο, ενώ οι Καβς αισθάνθηκαν ηθικά δικαιωμένοι, αφού ο ατζέντης του, Ρομπ Πέλινκα, παραιτήθηκε από εκπρόσωπος του Μπούζερ, θεωρώντας απαράδεκτη την ενέργειά του!