Ο Αμερικανός συγγραφέας, Μαρκ Τουέιν, πίστευε ότι «οι βασιλιάδες είναι βασιλιάδες. Πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις, γιατί είναι ισχυροί και πεισματάρηδες. Είναι απλώς ο τρόπος που έχουν μεγαλώσει». Υπάρχει, όμως, ένας (άλλοτε) «βασιλιάς» στο Άκρον του Οχάιο που δεν λέγεται ΛεΜπρον Τζέιμς. Ένας παίκτης που δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες, αλλά, αν και δεν φόρεσε ποτέ του «στέμμα» στα παρκέ, ακόμη κι έτσι, είναι «μονάρχης» της καρδιάς του και του ελαφρώς… μοναχικού δρόμου του, ώστε να συντηρήσει την οικογένειά του. Το Άκρον, γενέτειρα του σταρ των Καβς και τετράκις MVP, έχει «γόνο» και τον Στεφ Κάρι, που είδε το πρώτο φως εκεί, όσο ο πατέρας του αγωνιζόταν στο Κλίβελαντ. Αλλά η φημισμένη πια περιοχή έχει και… «πρίγκιπες». Εκείνους τους συνοδοιπόρους του ΛεΜπρον στο γυμνάσιο Σεντ Βίνσεντ-Σεντ Μέρι, με τους οποίους κατέκτησε τον παναμερικανικό τίτλο του 2003, πριν αποφοιτήσουν.

Ο Τζέιμς, ο Ντρου Τζόις ΙΙΙ, ο Σάιαν Κότον, ο Ουίλι ΜακΓκι και ο Ρόμιο Τράβις στέφθηκαν πρωταθλητές και το 2008 έγιναν και πρωταγωνιστές του… κινηματογράφου, με το ντοκιμαντέρ «More Than A Game», που εξιστορούσε το κατόρθωμά τους. Ο Τράβις φερόταν ικανός να ακολουθήσει το «μονοπάτι» του «Βασιλιά» ΛεΜπρον, όμως δεν το κατάφερε. Το ΝΒΑ έμεινε μακρινό όνειρο, καθώς δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ ούτε μετά την 4ετία (2003-2007) στο πανεπιστήμιο του Άκρον (όπου ο Τζέιμς πραγματοποιεί πλέον δωρεές με υποτροφίες για φτωχά παιδιά), ενώ το 2008 έλαβε μαζί με τον Τζόις (συμπαίκτη του και στο κολέγιο) μία ευκαιρία στο σάμερ-λιγκ με τους Καβαλίερς, χωρίς να τους πείσουν για κάτι περισσότερο. Ο Τζόις άνοιξε τον δρόμο προς την Ευρώπη, παίζοντας από το 2007 κι έπειτα σε Γερμανία (Ουλμ, Τρίερ, Όλντενμπουργκ, Μπραουνσβάιγκ), Πολωνία (Σζάρνι, Ανβίλ) και φέτος παρέμεινε στη Γερμανία, με την Βούρτζμπουργκ.

Λίγο μετά το 2007, ο Ρόμιο Τράβις πέρασε επίσης τον Ατλαντικό, φτάνοντας στην Ισπανία και παίζοντας στην Α2 και σε Καντάμπια, Ουέλβα. Στη συνέχεια έγινε γυρολόγος, φορώντας τις φανέλες των Ουλμ, Τούμπινγκεν (Γερμανία), Μπαράκ Νετάνια, Χάποελ Γκιμπόα Γκαλίλ (Ισραήλ), Ζαντάρ (Κροατία), Χιμίκ (Ουκρανία), Κράνσι Οκτιάμπρ (Ρωσία), Αλάσκα (PBA Φιλιππίνων), Στρασμπούργκ (Γαλλία) και φέτος έμεινε στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη ΛεΜαν. Σε ένα βίντεο με τη μορφή μίνι-ντοκιμαντέρ, ο Ρόμιο Τράβις εξηγεί το πώς «ξέφυγε» από το Άκρον και πώς βρίσκει συμβόλαια (το 2014 κέρδισε την αγωγή του κατά της Ζαντάρ για ποσό 46.000 δολαρίων και μηνιαίο μισθό 16.000) για να συντηρεί την οικογένεια και την κόρη του, την οποία αφήνει κάθε σεζόν πίσω στην γενέτειρά του. Αλλά και το πώς συχνά ανοίγει το γυμναστήριο του Σεντ Βίνσεντ-Σεντ Μέρι (το οποίο έχει το όνομα «ΛεΜπρον Τζέιμς») και προπονείται κάποιες offseason ακόμη και με τον ΛεΜπρον!