«Έχτισε» την καριέρα του χάρη στην καλή άμυνα και το αξιόπιστο σουτ του. Αυτά ήταν τα «θεμέλια» της 11ετούς θητείας του στο ΝΒΑ, στο οποίο όχι μόνο είχε μία αξιοπρόσεκτη πορεία, αλλά κατέκτησε και τρία δαχτυλίδια πρωταθλητή με τους Λέικερς (2000, 2001, 2002)! Ο Ντιβέιν Τζορτζ φόρεσε επίσης τις φανέλες των Μάβερικς (2006-2009) και Ουόριορς (2009-2010) και αποχώρησε από το μπάσκετμπολ πριν από 5 χρόνια (μ.ο. καριέρας 5,6π.-3,1ριμπ. σε 630 ματς και 18,5′), αλλά δεν έχασε το κέφι και την όρεξή του για ζωή. Ο 38χρονος παλαίμαχος φόργουορντ, επιλογή στο Νο23 του ντραφτ του 1999 από την ομάδα του Λ.Α. και το πανεπιστήμιο Άουγκσμπουργκ, αφιερώνει πλέον το χρόνο του σε ένα πραγματικό χτίσιμο για να προσφέρει πίσω στην κοινωνία της Μινεσότα, όπου γεννήθηκε.

Ο Τζορτζ «χτίζει» μία δεύτερη καριέρα, αφού συνάντησε τον πρώην συμμαθητή του και αρχιτέκτονα, Τζαμίλ Φορντ και μαζί αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση ενός συγκροτήματος 47 διαμερισμάτων σε τιμές προσιτές για τις μικρομεσαίες οικογένειες της Βόρειας Μινεάπολις! Μόλις δύο τετράγωνα από εκεί όπου μεγάλωσε και ζει ακόμη ο πατέρας του. Οι Τζορτζ και Φορντ ευελπιστούν ότι το έργο τους (η μακέτα κάτω, στο Gallery) θα έχει και συνέχεια και σε άλλες περιοχές με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας. «Το να έχεις κανείς ένα ασφαλές σπίτι είναι η βάση για να κάνει ό,τι θέλει και μπορεί στη ζωή του», εξήγησε ο άλλοτε παίκτης των Λέικερς, προσθέτοντας πως «όταν έχει κάποιος μία σταθερή οικία, τότε δεν θα ανησυχεί για την εκπαίδευση, την υγιεινή διατροφή και για τίποτε άλλο».

Ο Ντιβέιν Τζορτζ παραχώρησε προ ημερών συνέντευξη στο τοπικό δίκτυο WCCO εξηγώντας το σκεπτικό και το κίνητρο της απόφασής του και επισήμανε πως «ο καθένας από εμάς πρέπει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθά την κοινότητά του». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι εκτός της συνεργασίας του με τον Τζαμίλ Φορντ, έχει αρχίσει τις διεργασίες για την ίδρυση αλυσίδας παντοπωλείων και οπωροπωλείων κοντά στην γειτονιά του συγκροτήματος που χτίζεται, «ώστε οι κάτοικοι να μην χρειάζεται να διανύουν πολλά μίλια για να αγοράσουν τα τρόφιμά τους και να ξέρουν πως μπορούν να το κάνουν και σε φθηνές τιμές». Ο Τζορτζ κατέληξε πως «αυτές οι συνθήκες είναι που ζητά κάθε άνθρωπος στην γειτονιά του. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες καλής διαβίωσης για όλους, προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς και να ξέρουν επίσης ότι θα έχουν ένα πάρκο για να παίζουν τα παιδιά τους».