Το βιογραφικό του αναφέρει 4 τίτλους πρωταθλητή (2001, 2002, 2003 με Λέικερς και 2006 με Μαϊάμι) και δύο ακόμη χαμένους Τελικούς ΝΒΑ (1995 με Ορλάντο και 0-4 από Χιούστον και 2004 με Λ.Α. και 1-4 από Ντιτρόιτ). Αλλά η σχέση του με τις «μάχες» του τίτλου στη Λίγκα έχουν πολύ πιο μακρά ιστορία. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του ESPN, ο Σακίλ Ο’Νιλ μπορεί να βάλει το όνομά του δίπλα στους 31 τελευταίους Τελικούς, καθώς από το 1984 κι έπειτα, ο πρωταθλητής είχε στο ρόστερ του έναν παίκτη που έχει υπάρξει συμπαίκτης του «Σακ»!!! Ο παλαίμαχος σέντερ αγωνίστηκε σε 6 ομάδες (Ορλάντο, Λέικερς, Χιτ, Σανς, Καβς και Σέλτικς) στην 19χρονη θητεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετμπολ του κόσμου και για να βρει κανείς πρωταθλητή που δεν διέθετε παίκτη που στην πορεία βρέθηκε στο πλάι του Ο’Νιλ, θα πρέπει να φτάσει στους Σίξερς του 1983, που κάθισαν στον «θρόνο» με ηγέτες τους Τζούλιους Έρβινγκ και Μόουζες Μαλόουν!

Η φετινή σεζόν έχει στη λίστα του Σακίλ φυσικά τον ΛεΜπρον Τζέιμς, αλλά και τους Άντερσον Βαρεζάο και Κέντρικ Πέρκινς από τους Καβς και τον Λεάντρο Μπαρμπόσα από τους Ουόριορς. Πέρσι, για παράδειγμα, ήταν ο φόργουορντ των Σπερς, Ντάνι Γκριν, που ήταν συνοδοιπόρος του θηριώδους σέντερ στο Κλίβελαντ. Ο πρώτος και πιο παλιός συμπαίκτης του «Σακ» σε αυτό το σερί ήταν ο Γκρεγκ Κάιτ, αναπληρωματικός σέντερ και πρωταθλητής του 1983-84 με τους Σέλτικς. Εννοείται πως σε αυτή τη λίστα είναι οι συμπαίκτες του στις ομάδες με τις οποίες ο ίδιος ο Σακίλ κατέκτησε τίτλο. Και το 2011, οι πρωταθλητές Μαβς είχαν στο ρόστερ τους Κάρον Μπάτλερ και Σον Μάριον, που έχουν γίνει και ανταλλαγή με τον «Σακ», ενώ εκείνη τη σεζόν και ο Σάσα Πάβλοβιτς αγωνίστηκε για 6 ματς με το Ντάλας και στη συνέχεια υπέγραψε στη Βοστόνη, παίζοντας στο πλευρό του Σακίλ…

Στο μεταξύ, ο Ο’Νιλ θυμήθηκε τις μέρες με πρώην σταρ συμπαίκτες του, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην εκπομπή «The Dan Patrick Show». Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν προτιμά τον Κόμπι Μπράιαντ ή τον ΛεΜπρον Τζέιμς, δήλωσε πως «έπαιξα και με τους δύο και ο Κόμπι είχε αυτό το ένστικτο του ”δολοφόνου”. Θα πρέπει να πάω με εκείνον. Αυτό δεν είναι προσβολή προς τον ΛεΜπρον. Απλώς αγωνίστηκα περισσότερα χρόνια στο πλευρό του Κόμπι και τον γνωρίζω καλύτερα και έχω δει τι μπορεί να κάνει». Στην απορία του παρουσιαστή για το αν ο Τζέιμς έχει αυτό το «killer instinct», ο «Σακ» αποκρίθηκε πως «το έχει, αλλά το κοινό τον συγκρίνει με τον Μάικλ Τζόρνταν, ενώ θα έπρεπε να τον συγκρίνει με τον Μάτζικ Τζόνσον. Όταν χρειαστεί να πάρει το πάνω χέρι σε ένα ματς, θα το κάνει. Ο ΛεΜπρον είναι πολύ έξυπνος και αφήνει το παιχνίδι να έρθει σε εκείνον, αν και στηρίζεται πάντα σε άλλους, όπως και ο Μάτζικ».

Τα εγκώμια του Σακίλ για τον Μπράιαντ συνεχίστηκαν στην ίδια εκπομπή, προσθέτοντας ότι «με τον Κόμπι ήμασταν το πιο αινιγματικό και το καλύτερο δίδυμο στην ιστορία των Λέικερς!». Επισημαίνοντας ότι «πολλοί με ρωτούν αν θα έκανα κάτι για να αλλάξω τη σχέση μας όσο παίζαμε μαζί στο Λ.Α.. Απαντώ σε όλους ότι δεν θα έκανα τίποτα. Μπορεί να είχαμε τις καλές και τις κακές στιγμές μας, όμως σε τελική ανάλυση κατακτήσαμε 3 τίτλους σε 4 Τελικούς που αγωνιστήκαμε παρέα». Τέλος, ο Σακίλ δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την φερόμενη απειλή του να… δολοφονήσει τον Κόμπι Μπράιαντ κατά την διάρκεια της σεζόν 2003-04. Αποκρινόμενος ότι «ίσως να του είπα πως θέλω να τον σκοτώσω. Πιστεύω ότι κάθε μέρα όλο και κάποιος λέει κάτι τέτοιο. Με τον Κόμπι είχαμε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη σχέση. Μία σχέση που δεν χρειαζόταν να αλλάξει. Υπήρχαν διαφορές, όμως ήμασταν πετυχημένοι. Από τα 500 δημοσιεύματα που γράφονταν για τους δυο μας, μόνο στα 10 εννοούσα ό,τι έλεγα. Μπορεί να είπα ότι θα τον σκοτώσω, όμως σε καμία περίπτωση δεν το εννοούσα…».