Υπήρξε μέλος ενός από τα πιο εντυπωσιακά δίδυμα του ΝΒΑ, μαζί με τον Γκάρι Πέιτον, στους Σόνικς. Ο Σον Κεμπ, ωστόσο, αν και παραμένει αγαπητός στο Σιάτλ, έχει μία εργασία που δεν μοιάζει με τα καταπληκτικά καρφώματά του και το παρατσούκλι “Reign-Man” (σ.σ.: “Κυριάρχος”). Ο παλαίμαχος φόργουορντ είναι ο άνθρωπος πίσω από το κίτρινο κοστούμι και τη μάσκα του «Μεγαλοπόδαρου», σε διαφήμιση της αεροπορικής εταιρείας Spirit Airlines, που εδρεύει στην πόλη! Ο Κεμπ παραμένει χαμογελαστός και δεν έχει πρόβλημα να κάνει διάφορες δουλειές για να συντηρήσει τα… 22 παιδιά του, από 21 διαφορετικές γυναίκες!!! Μάλιστα, όταν βγάζει τη μάσκα και ο κόσμος τον αναγνωρίζει, τον αποθεώνει και φωτογραφίζεται μαζί του.

Ο 46χρονος πια Κεμπ, που αποχώρησε από το ΝΒΑ με μ.ό. 14,6π.-8,4ριμπ. σε 1.051 αγώνες, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις προσδοκίες του ταλέντου του. Το 1996 έφτασε στους Τελικούς κόντρα στους Μπουλς, όμως έναν χρόνο αργότερα αποχώρησε από τους Σόνικς και υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο αντί 30εκατ.δολ. στο Κλίβελαντ. Στο Σιάτλ αμείφθηκε συνολικά με περίπου 10εκατ. σε 7 σεζόν και αποχώρησε όταν οι Σόνικς πρόσφεραν… 33,6εκατ. στον ρολίστα Τζιμ ΜακΙλβέιν! Μετά το λοκ-άουτ του 1998 εμφανίστηκε στο καμπ των Καβς υπέρβαρος (ο GM Ουέιν Έμπριν έκανε λόγο για 145 κιλά!), όμως παρόλα αυτά είχε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, με 20.5π.! Ωστόσο, είχε χάσει την «εκρηκτικότητά» του και δεν βρέθηκε ποτέ στο επίπεδο που επιθυμούσε… Αν και κέρδισε από τη Λίγκα περισσότερα από 91εκατ..

Μετά το 1999-2000, με 17,8π. στους Καβαλίερς, βρέθηκε στο Πόρτλαντ, όπου σε δύο σεζόν δεν ξεπέρασε τους 6,5π. (σε 15,9′, από τα 27,9′ της καριέρας του), αν και συνάντησε εκεί τον παράγοντα Μπομπ Ουίτσιτ, που τον είχε επιλέξει στο Νο17 του ντραφτ του 1989 για το Σιάτλ. Το 2002-03 υπέγραψε στο Ορλάντο, μετρώντας 6,8π. σε 20,7′ και παρά την απώλεια του τραυματία Γκραντ Χιλ βοήθησε τους Μάτζικ να φτάσουν στα πλέι-οφς. Στον 1ο γύρο, όμως, αν και βρέθηκαν μπροστά με 3-1 επί των Πίστονς, έχασαν τη σειρά με 3 διαδοχικές ήττες! Αυτοί ήταν και οι τελευταίοι αγώνες του στο ΝΒΑ, αφού το 2006, έναν χρόνο μετά τη σύλληψή του για κατοχή κοκαΐνης και μαριχουάνας, δεν εμφανίστηκε (για άγνωστους λόγους) σε try-out των Μαβς για το ρόστερ των πλέι-οφς και δεν έλαβε δεύτερη ευκαιρία… Κάτι που έγινε με το Σικάγο. Τον Αύγουστο του 2008 αγωνίστηκε σε 3 φιλικά της ιταλικής Μοντεγκρανάρο, αλλά δεν άρχισε τη σεζόν, καθώς επέστρεψε σπίτι του στο Χιούστον, λόγω ζημιών από τυφώνα.