Όσο σοβαρά έπαιρνε την προπόνησή του, άλλο τόσο δεν αστειευόταν με τα… παπούτσια του. Ο Μάικλ Τζόρνταν, άλλωστε, έγινε δισεκατομμυριούχος και από τα περίφημα Air Jordans της Nike και ακόμη και σήμερα, ως παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ, κερδίζει περίπου 100εκατ.δολ. ετησίως μόνο από την Jordan Brand! O «Air», τα υποδήματα του οποίου είναι τόσο δημοφιλή που φορέθηκαν και από ένα ζευγάρι στον… γάμο τους, δεν σηκώνει αστεία με τα παπούτσια που φέρουν το όνομά του. Και κάποτε έβρισε τον ράπερ Macklemore, όταν σε ένα βίντεοκλιπ του θέλησε να φορέσει πράσινα «Airs», χρώμα το οποίο προφανώς μισεί ο άλλοτε ηγέτης των Μπουλς!

Ο Τζόρνταν, αν και μεγάλος trash-talker τόσο κόντρα στον Γκάρι Πέιτον όσο και… παίζοντας στον κινηματογράφο(!), αποφάσισε πάντως τον Νοέμβριο του 1995 -σεζόν που στο φινάλε της το Σικάγο έφτασε τις 72 νίκες– να μην μιλήσει όταν του έθιξαν τα υποδήματα. Ούτε να… τραγουδήσει! Στο 4ο ματς της σεζόν στο Κλίβελαντ, οι «Ταύροι» επικράτησαν 106-88 και έφτασαν στο 4-0 (αντίθετα, οι Καβς «έπεσαν» στο 0-4), με τον «MJ» να σκοράρει 29π. (8/16διπ.-4/8τριπ.-1/2βολ.), εκ των οποίων οι 23 στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα ερασιτεχνικό βίντεο από έναν οπαδό των Καβαλίερς, που κατάφερε να εξασφαλίσει μία δημοσιογραφική διαπίστευση και κάθισε πίσω από το ένα καλάθι, απαθανάτισε μία στιγμή που έδειξε την ψυχραιμία και τον ανταγωνισμό του Τζόρνταν.

Ο εν λόγω οπαδός των Καβς έστρεψε την κάμερά του πάνω στον Τζόρνταν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και παρά την παράνομη λήψη εικόνας, «τράβηξε» μία ιδιαίτερη ενέργεια του μεγάλου αστέρα. Σε ένα σημείο του δεύτερου ημιχρόνου, ένας φίλαθλος των γηπεδούχων που καθόταν στην πρώτη σειρά της εξέδρας, αποφάσισε να (προσπαθήσει να) εκνευρίσει τον «Air». Ο φιλόδοξος φαν άρχισε να φωνάζει το όνομα του Τζόρνταν και όταν τράβηξε την προσοχή του, του είπε: «Μάικλ, άλλαξε παπούτσια(σ.σ.: τα XI) και γύρνα στα παλιά ζευγάρια σου, γιατί έπαιζες καλύτερα με εκείνα!». Ο αρχηγός των Μπουλς, πριν αρχίσει να «φορτώνει» του καλάθι του Κλίβελαντ (όπου το 1989 πέτυχε το περίφημο «The Shot» και εκεί είχε και το ρεκόρ καριέρας του με 69π.!), έδειξε τον τύπο έπειτα από ένα εύστοχο σουτ (σ.σ.: στο 9:38 του παρακάτω βίντεο) και στη συνέχεια, αφού κάθισε στον πάγκο στο τάιμ-άουτ, τον έδειξε και πάλι και του ζήτησε με μία χαρακτηριστική κίνηση να σιωπήσει (στο 10:07)!