Η σχέση του ΝΒΑ με την ραπ «σκηνή» είναι ιδιαίτερη. Όχι, όμως, και η αντίστοιχη του Μάικλ Τζόρνταν με την χιπ-χοπ μουσική. Άλλωστε, ο κατά πολλούς κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών φέρεται να είπε «γ….αι η ραπ» σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρείας Def Jam, όπου δέχτηκε να μιλήσει μόνο στον Jay-Z και σνόμπαρε τους Method Man και N.O.R.E.. Ο τελευταίος έδωσε λεπτομέρειες για την απέχθεια του «Air» για την χιπ-χοπ σκηνή, λέγοντας πως «θεωρεί ότι τον πληγώνει και τον προσβάλει» και ανέφερε ότι το 1999 ο μεγάλος σταρ αρνήθηκε κατηγορηματικά στον σκηνοθέτη Hype Williams (παλαιότερα κι ενός βίντεοκλιπ του… Κόμπι Μπράιαντ!) να συμπεριλάβει εικόνα του στο βίντεοκλιπ «Oh, No!» του N.O.R.E., από παρουσία του σε αγώνα του πυγμάχου Ρόι Τζόουνς τζούνιορ. Ο ίδιος ο «MJ», πάντως, δεν είχε πρόβλημα να γίνεται προσβλητικός στο παρκέ, αφού θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους trash-talkers της Λίγκας, τόσο στο παρκέ όσο και στον… κινηματογράφο! Ωστόσο, ένας παλαίμαχος παίκτης και αντίπαλός του, αποκαλύπτει πλέον ότι ο Τζόρνταν το έκανε πολλές φορές τραγουδιστά

Ο Ρασόν ΜακΛάουντ, Νο20 στο ντραφτ του 1998 (απόφοιτος του Σεντ Τζον’ς και του Ντιούκ) και για τρία χρόνια παίκτης των Ατλάντα Χοκς και Φιλαδέλφεια Σίξερς, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή και ανέφερε πως ο Τζόρνταν συνήθιζε να… τραγουδάει κομμάτια της θρυλικής Ανίτα Μπέικερ την ώρα των αγώνων, όταν κατατρόπωνε του αμυντικούς! Μάλιστα, θυμήθηκε σε ένα ματς που ο «MJ» σκόραρε συνέχεια κατά του Τζέρι Στάκχαουζ των Σίξερς και μετά τα καλάθια, του ψιθύριζε με ρυθμό το τραγούδι «Giving You The Best That I Got» (=«Σου δίνω το καλύτερο που έχω»).Ο ΜακΛάουντ εξήγησε πως «έτσι επηρέαζε τον αντίπαλο που δεν μπορούσε να σκεφτεί, γιατί ήταν σαν να είχε συνεχώς μία… συναυλία μέσα στο κεφάλι του»!!! Ο Τζόρνταν, πάντως, είχε αποκαλύψει παλαιότερα ότι «δεν μου αρέσει η ραπ, αλλά η πιο μελωδική μαύρη μουσική και κυρίως η soul». Το 2003, πάντως, στο τελευταίο All Star Game της καριέρας του, είχε δει βουρκωμένος την Μαράια Κάρεϊ να τραγουδά στην παρουσίαση με ένα… φόρεμα σαν την φανέλα του στους Ουίζαρντς! Και είχε συμμετάσχει και χορέψει στο βιντεοκλιπ “Jam” του Μάικλ Τζάκσον!

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/4), ο παλαίμαχος σταρ των Σικάγο Μπουλς έδωσε και άλλη πτυχή των μουσικών προτιμήσεών του, αφού παραδέχθηκε πως η μουσική του Prince, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν κάτι που τον ενέπνεε. Ο Τζόρνταν κλήθηκε να σχολιάσει στην ιστοσελίδα TMZ.com την απώλεια του μουσικού από τη Μινεσότα -που σαν πιτσιρικάς έπαιξε επίσης μπάσκετμπολ– και τόνισε ότι «όπως και πολλοί άλλοι, είμαι σοκαρισμένος από την είδηση. Σε έναν κόσμο με δημιουργικούς επαγγελματίες, ο Prince ήταν μία ιδιοφυία! Η επιρροή όχι μόνο στη μουσική, αλλά στην γενικότερη κουλτούρα, δεν μπορεί να μετρηθεί. Οι προσευχές μου είναι στην οικογένειά του και τα τραγούδια του ήταν μία έμπνευση για μένα σε όλη την καριέρα μου και μου θυμίζουν πολλές στιγμές από τη ζωή μου». Παράλληλα, το περιοδικό Notorious αποκάλυψε την ίδια μέρα ότι ο Prince ήταν τόσο μεγάλος φαν του Τζόρνταν, που κατά την διάρκεια μίας συναυλίας στο Μόντρεαλ παρακολουθούσε αγώνα τον Μπουλς την ίδια ώρα, από οθόνη που είχε τοποθετηθεί στα δεξιά και ψηλά της σκηνής!