Ο Μάγκσι Μπογκς, ήταν ο πιο κοντός παίκτης της ιστορίας του ΝΒΑ, με ύψος 1.61. Ε λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα μερικών προσώπων, υπάρχει κι ένας κοντύτερος αυτού, ο οποίος ήταν αρκετά ικανός μπασκετμπολίστας. Ο λόγος γίνεται για τον Prince, ο οποίος «έφυγε» χθες (21/4) σε ηλικία 57 ετών και «σκόρπισε» θλίψη στον χώρο της μουσικής και όχι μόνο.

Το είδωλο ουκ ολίγων φανατικών θαυμαστών του, παρότι στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 ήταν από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες παγκοσμίως, οι ικανότητές του με την «πορτοκαλί μπάλα» δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστές. Πρώτος που έσπευσε να τις αποκαλύψει, για τον ύψους 1.58 Prince, ήταν ο Τσάρλι Μέρφι. Ο 56χρονος σήμερα κωμικός, είχε μιλήσει σε αμερικανικό «σόου» για έναν αγώνα μπάσκετ στο σπίτι του εκλιπόντος το 1985, στο οποίο ο τελευταίος έδειξε… να κατέχει και αυτό το άθλημα.

«Αυτή η γάτα μπορούσε να παίξει μπάσκετ. Έκανε crossovers σαν τον Άιβερσον και έπαιρνε ριμπάουντ σαν τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Μέρφι το 2004 και 19 χρόνια μετά από εκείνο το παιχνίδι. Ο ίδιος ο Prince απάντησε πως «απλά ο Μέρφι ήταν τόσο κακός», αλλά δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κάνει λόγο για τις ικανότητες του «Πρίγκιπα» της μουσικής.

Στην Star Tribune της Μιννεαπόλεως, ο ρεπόρτερ Λίμπορ Τζέινι, βρήκε τη συνέντευξη του τότε προπονητή του Bryant Junior High, του σχολείου όπου φοιτούσε ο Prince, με τον Ρίτσαρντ Ρόμπινσον να επιβεβαιώνει πως επρόκειτο για εξαιρετικό παίκτη. «Ήταν εξαιρετικός στον χειρισμό της μπάλας, πολύ καλός σουτέρ, αλλά αρκετά κοντός για να ξεκινήσει στη βασική πεντάδα. Ήξερα ότι ήθελε να βρίσκεται στη βασική πεντάδα και ένιωθα ότι έπρεπε να παίζει σε αυτή. Δεν ήταν χαρούμενος και το εξέφρασε αρκετές φορές».

Το Μάρτιο του 2015, έκανε μερική ανασκευή των δηλώσεων αυτών στο TMZ, λέγοντας πως «του έδινα μικρότερο χρόνο συμμετοχής, γιατί πετούσε την μπάλα εκτός ορίων. Όσο περισσότερα λάθη έκανε, αναλόγως έμενε εκτός παρκέ».

Το προφίλ του… μπασκετμπολίστα Prince, λοιπόν, είναι έτοιμο: Ένας καλός σουτέρ με σπουδαίο άλμα και χειρισμό της μπάλας, αλλά επιρρεπής στα λάθη, τα οποία μαζί με το ύψος του, δεν του έδιναν τη δυνατότητα να βρίσκεται στο παρκέ για μεγάλο διάστημα. Ένας… άλλος εαυτός του «αστέρα» που πολλοί λάτρεψαν, με την είδηση του θανάτου του, να τους «σοκάρει».