Η πρώτη ημέρα της πέμπτης αγωνιστικής του Eurocup «έκοβε την ανάσα» για τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τα τέσσερα παιχνίδια της. Μετά το υψηλού επιπέδου παιχνίδι στην Τουρκία και την νίκη της Γαλατάσαραϊ επί της Νίζνι, ακόμη δύο παιχνίδια είχαν αμφίρροπο χαρακτήρα, με τη Λούντβιγσμπουργκ να φεύγει με «διπλό πρόκρισης» από το Λε Μαν και την Γκραν Κανάρια να κυριαρχεί στα τελευταία πέντε λεπτά επί της Ρέτζιο Εμίλια και να φτάνει στην τέταρτη νίκη της. Πιο εύκολο έργο είχε η Ναντέρ, ξεπερνώντας το «εμπόδιο» της Βόννης.

Η εικόνα του αγώνα στη Γαλλία ήταν διαφορετική στο πρώτο δεκάλεπτο, με το σκορ στο 16-21, αλλά η Ναντέρ από εκείνο το σημείο ήταν «υπερηχητική», μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στη Βόννη και φτάνοντας στο τελικό 101-78. Καθοριστικής σημασίας, ήταν ιδιαίτερα η τρίτη περίοδος, όπου οι γηπεδούχοι σημείωσαν επιμέρους σκορ 30-18, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στο +18 και «καθαρίζοντας» ουσιαστικά με την υπόθεση νίκης. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κάμπελ με 21 πόντους και 6 ασίστ, με τον Ινβερνίτσι να έχει 18 πόντους και τον Ράιλι να προσθέτει 16. Ο Ντιρκ Μάντριχ διακρίθηκε για τους Γερμανούς με 16 πόντους.

Πραγματοποιώντας εξαιρετικό έξτρα πεντάλεπτο, η Λούντβιγσμπουργκ κατάφερε με «όπλο» της την άμυνα να περάσει από το Λε Μαν, επικρατώντας με 75-81 της ομώνυμης ομάδας και φτάνοντας στο ρεκόρ 3-2, αφήνοντας την αντίπαλό της στο 1-4. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι ο Μικαέλ Ζελαμπάλ έστειλε το ματς στην παράταση με τρίποντο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας που διαμόρφωσε το 66-66. Με σερί 0-7 στα πρώτα 2.5 λεπτά, πήραν τον πρώτο λόγο, με τους γηπεδούχους στη συνέχεια να… τρέχουν και να μην φτάνουν, καθώς δεν κατάφεραν άλλη μία ανατροπή. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Σον Χαφ για τους Γερμανούς, σκοράροντας 21 πόντους και κερδίζοντας 5 ριμπάουντ, ενώ για τους ηττημένους κορυφαίος ήταν με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ο Τάιγουειν ΜακΚι.

Με δυσκολία έφτασε στο 76-67 η Γκραν Κανάρια, καθώς το σκορ αυτό ααδικεί τη σπουδαία προσπάθεια της Ρέτζιο Εμίλια. 6.5 περίπου λεπτά πριν τη λήξη, οι Ιταλοί είχαν προηγηθεί με διαφορά έξι πόντων, χάρη σε καλάθι-φάουλ και εύστοχη βολή του Σίλινς, δείχνοντας ικανοί για ένα σπουδαίο «διπλό» (55-61). Κάπου εκεί, οι παίκτες του Άιτο Ρενέσες πάτησαν το «γκάζι» και με επιμέρους 19-3 στα επόμενα 5.5 λεπτά, κατάφεραν ουσιαστικά να πάρουν το «ροζ φύλλο». Ο Άλεν Όμιτς έκανε άλλη μία φοβερή εμφάνιση, φτάνοντας στο double double με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Πιέτρο Αραντόρι ήταν πρώτος σκόρερ με 12 πόντους.