Μέχρι το 2004 και την Anna Cardus οι γυναίκες δεν διαιτήτευαν καν αγώνες σε ανδρικό επίπεδο. Την Τετάρτη (17/11) το βράδυ, πάντως, έγινε κάτι πρωτοφανές στην αναμέτρηση της Bursaspor με την Gran Canaria, καθώς οι δύο από τους τρεις διαιτητές ήταν γυναίκες για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε τόσο υψηλό επίπεδο! Η μία εξ αυτών μάλιστα ήταν η Βάσω Τσαρούχα.

Η Ελληνίδα ήταν μαζί με τη Γερμανίδα Anne Panther και τον Λετονό Kristaps Konstantinovs οι τρεις διαιτητές της ιστορικής αναμέτρησης για την 5η αγωνιστική του EuroCup.

«Ήταν πραγματική τιμή να είμαι μαζί με τον Anne και τον Kristaps σε αυτό το παιχνίδι του EuroCup. Η Anne είναι ένα από τα σημεία αναφοράς όταν μιλάμε για κορυφαία διαιτησία και το να έχω την ευκαιρία να μάθω από την εμπειρία της είναι πάντα εντυπωσιακό», δήλωσε η Τσαρούχα,

«Δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε την Anne και την Βασιλική μαζί σε ένα από τα παιχνίδια μας. Και οι δύο έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι ικανές να διευθύνουν τους αγώνες μας και έχουν επιδείξει τα πρότυπα και τη δέσμευση που απαιτούνται για να εργαστούν σε αυτό το επίπεδο. Η ανάπτυξή τους έχει βελτιωθεί περαιτέρω από την εμπειρία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, παρέχοντάς τους πολύτιμες γνώσεις για το πώς παίζεται το παιχνίδι», τόνισε σχετικά ο Richard Stokes, επικεφαλής διευθυντής της διαιτησίας στην Euroleague Basketball.