Τη γνώση των συνθηκών του αγώνα με τον Άρη στο «Nick Galis Hall» για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Last-32 του Eurocup, αναγνώρισε ο Νταΐνιους Αντομάιτις. Ο προπονητής της Νεπτούνας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αμυντική προσήλωση των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, θεωρώντας πάντως πως οι παίκτες του έχουν «διαβάσει» σωστά το παιχνίδι τους.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Ξέρουμε αρκετά πράγματα για τον Αρη. Παρακολουθήσαμε τους αγώνες του στην πρώτη φάση του Eurocup και είδαμε τους τελευταίους του στην Ελλάδα, όπως αυτούς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και βγάζει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ, ειδικά στην άμυνα. Από την άλλη, όλη η Ευρώπη γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στη Θεσσαλονίκη, οπότε το αυριανό παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο».
 
Για τη διαθεσιμότητα των παικτών: «O Πλάιστεντ έφτασε σήμερα στη Λιθουανία και δε θα τον έχουμε μαζί μας. Οι υπόλοιποι παίκτες θα αγωνιστούν κανονικά».
 
Για το ότι η Nεπτούνας εμφανίζεται πιο αποτελεσματική μακριά από τη Λιθουανία: «Κάθε παιχνίδι είναι μία ξεχωριστή ιστορία. Χάσαμε στην έδρα μας μερικά παιχνίδια τα οποία θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, όπως αυτό με την ΑΕΚ, αλλά πήραμε νίκες εκτός έδρας. Παίζουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια και αυτό είναι καλό για μας».
 
Για το πώς η ομάδα του θα ανταπεξέλθει απέναντι στην άμυνα του Αρη: «Ειδικά στην έδρα του ο Αρης είναι πολύ αποτελεσματικός, είναι αήττητος εδώ. Ο κόσμος τους βοηθάει, έχουν καλούς αθλητές. Το πιο σημαντικό για μας στο επιθετικό κομμάτι είναι να έχουμε σωστές επιλογές, να μην κάνουμε πολλά λάθη και από την άλλη να τους αναγκάσουμε να παίξουν σετ παιχνίδι, πέντε εναντίον πέντε».