Την καθοριστική σημασία του αγώνα με τον Άρη, στο δρόμο της πρόκρισης στις κορυφαίες 16 ομάδες του Eurocup, αναγνώρισε ο Νταΐνιους Αντομάιτις. Ο προπονητής της Νεπτούνας, τόνισε πως η ομάδα του θα επιχειρήσει να γίνει πιο επιθετική απέναντι στους «κίτρινους», προκειμένου να φέρει αρκετές φάσεις σε καταστάσεις που δε θα βρουν έτοιμη και οργανωμένη την αντίπαλη άμυνα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Όλοι ξέρουμε τη σημασία του ματς. Μόνο εάν νικήσουμε θα έχουμε πιθανότητες να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη συνέχειά μας στο Eurocup. Κάθε παίκτης θα πρέπει να μπει στο γήπεδο και να παλέψει. Μόνο τότε θα μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».
 
«Έχουμε αναλύσει τα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο επιθετικοί. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό. Στην έδρα μας θα πρέπει να παίξουμε γρήγορα και να μην πέσουμε στις παγίδες των αντιπάλων μας, καθώς παίζουν πολύ πιεστική άμυνα».
 
Από την πλευρά του, ο Μαρτίνας Μαζέικα, είπε: «Το πρωί είχα πυρετό, αλλά είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω την ομάδα μου. Θέλω πραγματικά να παλέψω. Στην έδρα μας, παίζουμε διαφορετικά. Είχαμε χάσει στο παιχνίδι στην Ελλάδα και αυτό μας νευρίασε. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μία σκληρή μάχη».