Ο ελλιπής ΠΑΟΚ, λόγω της καταλυτικής απουσίας του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, φαίνεται πως ταυτόχρονα… έμεινε στους συνεχόμενους θριάμβους επί των Λιμόζ και ΑΕΚ, με τον γερμανικό κίνδυνο ωστόσο να αποδεικνύεται μεγαλύτερος και την Όλντενμπουργκ να περνά άνετα από την Πυλαία με 81-68. Η γερμανική ομάδα, μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν ανώτερη σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε ένα δεύτερο σπουδαίο «διπλό» για την ίδια στο δρόμο για την πρόκριση στις κορυφαίες 16 ομάδες του Eurocup, μετά και από εκείνο στη Γαλλία επί της Λιμόζ.

Μεγάλη «ζημιά» στον «Δικέφαλο του Βορρά» έκανε ο Μπράιαν Κβάλι με 15 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους και 5 ασίστ και 8 κλεψίματα πρόσθεσε ο Κρις Κρέιμερ. 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ είχε ο Βον Ντάγκινς, για να συμπληρώσει μία κορυφαία τετράδα για τον Μλάντεν Ντρίζεντσιτς ο Ρίκι Πόλντινγκ με 10 πόντους, αν και η Όλντενμπουργκ είχε σε αρκετά σημεία πολύτιμες λύσεις από το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε για τον Σούλη Μαρκόπουλο, ο οποίος είδε τον Ουίλ Χάτσερ να σκοράρει 17 πόντους, ενώ σπουδαίες «μάχες» έδωσαν οι Νίκολα Μάρκοβιτς και Βαγγέλης Μαργαρίτης με 11 πόντους έκαστος και τον πρώτο να κερδίζει επίσης 13 ριμπάουντ. Ο Βασιλειάδης μπορεί να σκόραρε 9 πόντους (1/8 τρίποντα), αλλά τους 4 εξ αυτών στο τέλος, όταν όλα είχαν κριθεί και η μη σπουδαία συμμετοχή του στο σκοράρισμα κόστισε επίσης στην ομάδα του.

Το φιλμ

Οι δύο ομάδες είχαν διαφορετικό προσανατολισμό από την αρχή, με τους Γερμανούς να θέλουν να βρουν λύσεις στο ανοικτό γήπεδο και τους παίκτες του Μαρκόπουλου να επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ανοικτές διόδους προς το καλάθι της αντίπαλης ομάδας, με έμφαση στο παιχνίδι στη ρακέτα, έστω κι δεν αγωνιζόταν ο Σχορτσανίτης. Πόλντινγκ και Ντάγκινς ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν «θερμοί» για την Όλντενμπουργκ, για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις οι Μαργαρίτης και Μάρκοβιτς, διαβάζοντας τις αδυναμίες των αντιπάλων τους στο «ζωγραφιστό» και σημειώνοντας το 9-8 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ντάγκινς και Σμόιλντερς έδωσαν και πάλι προβάδισμα στην ομάδα τους, αλλά χάρη στους Βασιλειάδη και Ντούβνιακ, ο ΠΑΟΚ δεν έχανε την επαφή με το σκορ (15-16).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έτρεξε και πήρε το τελευταίο του προβάδισμα στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου με λέι-απ του Βασιλειάδη (17-16). Ένα γρήγορο σερί 0-5 από τους Σβέτχελμ και Πρέπελιτς που προστέθηκαν στην «εξίσωση», έκαναν την Όλντενμπουργκ να έχει ξανά ουσιαστικά τα «γκέμια», με τον Κβάλι να δίνει λύσεις στη ρακέτα και τον Πόλντινγκ να κάνει «ζημιές» με την αξιοθαύμαστη ταχύτητα των διεισδύσεών του, την ώρα που η γερμανική άμυνα έκλεινε τους διαδρόμους για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ χαμηλά (19-28 στο 15′). Ο Χάτσερ ανέλαβε να «αφυπνίσει» τους συμπαίκτες του, σπρώχνοντάς τους σε ένα επιμέρους 7-2 που μείωσε την απόσταση στο -4 και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε τάιμ-άουτ (26-30 στο 17′). Ένα νέο «μπλακ-άουτ», όμως, στην επίθεση των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στην Όλντενμπουργκ όχι μόνο να ξεφύγει πάλι, αλλά και να «εκτοξεύσει» σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου, σε ένα σημείο όπου πρωταγωνιστές ήταν οι Αλεξαντρόφ και Κρέιμερ, προσφέροντας επιπλέον λύσεις στο rotation των φιλοξενούμενων (28-43).

Το ματς ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της Όλντενμπουργκ, η οποία ξεκίνησε εμφατικά και το δεύτερο ημίχρονο με επιμέρους 2-9 που «υπέγραψαν» οι Κβάλι, Κρέιμερ και Πόλντινγκ, αναγκάζοντας νωρίς σε τάιμ-άουτ τον Μαρκόπουλο (30-52 στο 23′). Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι στα μέσα της τρίτης περιόδου, η κατανομή επιθέσεων ήταν στα 29 δίποντα και 13 τρίποντα για τους φιλοξενούμενους, έναντι 20 διπόντων και 17 τριπόντων του ΠΑΟΚ, με τα ποσοστά να έχουν μεταξύ τους «χαώδη» διαφορά, καθώς οι Γερμανοί είχαν ευστοχία άνω του 50%. Ντούβνιακ, Χάτσερ και Δέδας προσπάθησαν να βάλουν στο παιχνίδι την ομάδα τους μειώνοντας στο -15 (42-57 στο 28′), αλλά ο Κβάλι κυριαρχούσε κάτω από τα καλάθια και με τη δική του επιμονή, η απόσταση παρέμεινε στα επίπεδα των 20 πόντων (45-65).

Ένα «φεστιβάλ» τριπόντων που βρήκε ως βασικούς συντελεστές τον Μασάντο από τη μία και τον Χάτσερ από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε την τελευταία περίοδο χωρίς να αλλάξει κάτι όσον αφορά τον ρουν του αγώνα σε εκείνο το σημείο (52-72 στο 32′). Από εκείνο το σημείο, οι δύο ομάδες σκόραραν με την ίδια μεγάλη συχνότητα, καθώς οι άμυνες είχαν χαλαρώσει, παρότι διακυβευόταν και το θέμα της διαφοράς σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. Ο ΠΑΟΚ βρήκε μερικές λύσεις στο ανοικτό γήπεδο με τον Μάρκοβιτς και έβλεπε τη μαχητικότητα του Κακαρούδη να του χαρίζει επίσης μερικούς πόντους, για να διαμορφωθεί η τελική διαφορά στο -13 με βολές του Βασιλειάδη, κάτι που ίσως αποτελεί η μοναδική «ευεργεσία» των γηπεδούχων σε μία από ώρα δρομολογημένη ήττα…

Δεκάλεπτα: 15-16, 28-43, 45-65, 68-81

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 2, Λιάπης, Βασιλειάδης 9 (1), Κακαρούδης 5 (1), Τσόχλας 2, Δέδας 7 (1), Μαργαρίτης 11 (1), Κώττας, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 11, Χάτσερ 17 (3)

Όλντενμπουργκ (Ντρίζενσιτς): Κρέιμερ 12 (2), Μασάντο 6 (2), Κράμερ, Σμόιλντερς 9, Πρέπελιτς 6, Λόκχαρτ, Πόλντινγκ 10 (2), Αλεξαντρόφ 9 (3), Σβέτχελμ 3 (1), Κβάλε 15, Ντάγκινς 11

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.