Ο Μάκης Γιατράς πήγε στην αίθουσα για τη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης του Προμηθέα Πάτρας με την Trento, καλησπέρησε τους παρευρισκόμενους, αλλά δηλώσεις δεν έκανε. «Θα είμαι σύντομος. Καλησπέρα κατ’ αρχήν. Σεβόμενος τους ανθρώπους που έχω γύρω μου, θα μου επιτρέψετε να μην κάνω δηλώσεις για το παιχνίδι», είπε απλά ο προπονητής του Προμηθέα, που εν συνεχεία σηκώθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα.

Ο Γιατράς δεν εξήγησε το λόγο που αρνήθηκε να σχολιάσει όσα έγιναν στο παιχνίδι, εντούτοις εικάζεται ότι επρόκειτο για μία μορφή διαμαρτυρίας, για το γεγονός ότι μία ημέρα νωρίτερα η EuroLeague Basketball αρνήθηκε το αίτημα του Προμηθέα για αναβολή του αγώνα λόγω πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού.

BRIENZA: «ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ»

Μόνο χαμόγελα θα συναντήσει κανείς στην Trento, η οποία προκρίθηκε από την 7η αγωνιστική στη 2η φάση του EuroCup. Ο Nicola Brienza, προπονητής της ιταλικής ομάδας, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα: «Είχαμε κάποια προβλήματα με τα φάουλ, δεν είχαμε τον (JaCorey) Williams και στο τέλος παίξαμε με πέντε γκαρντ, ωστόσο οι παίκτες μου πάλεψαν πραγματικά και έπαιξαν πολύ, πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα παιδιά μου. Δεν ήταν εύκολο να παίξεις εδώ σήμερα. Ηθελαν όμως να κερδίσουν και είναι πολύ χαρούμενοι που προκριθήκαμε στον δεύτερο γύρο».

Ο Victor Sanders, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ιταλικής ομάδας, είπε από τη μεριά του: «Παραμείναμε ενωμένοι, σαν ομάδα. Έκαναν ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν δύσκολο για εμάς, αλλά είμαστε σπουδαία ομάδα και βρήκαμε τον τρόπο να αντιδράσουμε. Αυτό είναι το σημαντικότερο, καθώς προχωρούμε: εάν παίζουμε μαζί, σαν ομάδα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα για εμάς. Εξακολουθούμε να ωριμάζουμε και μαθαίνουμε πώς να γίνουμε ακόμα καλύτερη ομάδα. Αυτό ήταν ένα ακόμη τεστ που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε».