Ο ΠΑΟΚ έδειχνε πιο διαβασμένος στην Κάτω Σαξονία και στη δεύτερη συνάντησή του με την Όλντενμπουγκ, ώσπου τον «έπνιξε» η «καταιγίδα» των τριπόντων των παικτών του Μλάντεν Ντρίγενσιτς, με αποτέλεσμα να καταστεί ουσιαστικά ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο και να μην αποφύγει τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα με 83-71. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, δεν άντεξαν παραπάνω από το πρώτο εικοσάλεπτο και πλέον η υπόθεση πρόκρισης στις κορυφαίες 16 ομάδες του Eurocup, μοιάζει να χάνεται τη στιγμή που, την επόμενη εβδομάδα, παίζει… τα ρέστα του κόντρα στη Βαλένθια, υποδεχόμενος τις «Νυχτερίδες» στην Πυλαία.

Ο Κρις Κράμερ ήταν «ακαταμάχητος» για τους νικητές με 23 πόντους, τρία ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ από 12 πόντους είχαν οι Πόλντινγκ, Αλεξαντρόφ και Ντάγκινς που έκαναν σε κρίσιμα σημεία μεγάλη «ζημιά» στον «Δικέφαλο του Βορρά». Μεγαλύτεροι διασωθέντες των Θεσσαλονικέων ήταν οι Μάρκοβιτς και Ντούβνιακ που είχαν από 11 πόντους, με τον πρώτο να προσθέτει 8 ριμπάουντ, ενώ από 10 πρόσθεσαν οι Βασιλειάδης και Χάτσερ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά, με τον Πόλντινγκ να έχει «κέφια» και να ευστοχεί δις έξω από τη γραμμή των 6.75 για το 6-1 στο 2ο λεπτό. Οι λύσεις που διέθεταν, όμως, περιορίστηκαν στο διάστημα των επόμενων δύο λεπτών, καθώς οι υπόλοιποι παίκτες της Όλντενμπουργκ δεν είχαν ρυθμό εκτελεστικά, σε αντίθεση με τον Χάτσερ, ο οποίος θα ολοκλήρωνε σερί 0-7 του ΠΑΟΚ για να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς (6-8). Η είδηση του δεύτερου φάουλ του Σχορτσανίτη σε εκείνο το διάστημα δεν πτόησε τους παίκτες του Μαρκόπουλου, καθώς Χάτσερ και Βασιλειάδης ήταν εκεί για να δώσουν «αέρα» πέντε πόντων στην ομάδα τους, ύστερα από ένα σημείο όπου υπήρχε ισορροπία, ενώ την ίδια ώρα ο Μάρκοβιτς κάλυπτε επάξια τη θέση «5» (15-20 στο 7′). Οι Γερμανοί κατάφεραν να επιστρέψουν άμεσα, κυρίως χάρη στις καλές τους επιδόσεις στα σουτ τριών πόντων και το γεγονός ότι ο Αλεξαντρόφ αποτελούσε «πονοκέφαλο», είτε ψηλά είτε χαμηλά (24-24).
 
Η αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν εξίσου «εφιαλτική» με ένα γρήγορο 5-0 των γηπεδούχων που βρήκαν και λύσεις στο ανοικτό γήπεδο να αναγκάζει σε τάιμ-άουτ τον Μαρκόπουλο εσπευσμένα (29-24). Κράμερ και Αλεξαντρόφ συνέχισαν τον «χορό» των τριπόντων, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε να παρουσιάσει τους Τσόχλα και Μάρκοβιτς, ως τους παίκτες που θα του έδιναν ώθηση για να επιστρέψει από το -6 και να προηγηθεί με 32-33 στα μέσα της περιόδου, με τον επανεισελθόντα Σχορτσανίτη. Ακολούθησε ένα «φεστιβάλ» τριπόντων από τις δύο πλευρές, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Πόλντινγκ να επανέλθει στην «εξίσωση» και να ευστοχήσει σε άλλα δύο τρίποντα για τον ίδιο, ενώ αμέσως μετά το τελευταίο, έκλεψε την μπάλα από τον Χάτσερ και πάσαρε στον Κράμερ για το 45-39, 5 δεύτερα πριν το τέλος, με τους σαστισμένους παίκτες του «Δικεφάλου» να κάνουν λάθος στην επαναφορά. Το εκπληκτικό ποσοστό των 9/18 τριπόντων θα πετύχαινε ο Βίμπεργκ με σουτ στη λήξη του ημιχρόνου (48-39).
 
Ο «οίστρος» των παικτών του Ντρίγεντσιτς δε θα σταματούσε ούτε στις αρχές της τρίτης περιόδου. Με δύο τρίποντα του Ντάγκινς, ένα τρίποντο από τον Κράμερ κι ένα έμμεσο από τον τελευταίο «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +18 μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ απειλούσε μονάχα με τον Σχορτσανίτη, ο οποίος δεν κέρδιζε όλες τις «μάχες» απέναντι στην προσηλωμένη άμυνα που υπήρχε πάνω του (61-43). Η απόσταση έφτασε και στα επίπεδα των 20 πόντων, με τους Αλεξαντρόφ και Κράμερ να συνεχίζουν να κάνουν «πάρτι» και να οδηγούν την ομάδα τους σε ένα επιμέρους 26-10 για το δεκάέλπτο αυτό, δίνοντας ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο (74-49).
 
Εκεί, οι γηπεδούχοι ουσιαστικά χαλάρωσαν και έκαναν διαχείριση εν όψει των επόμενων αγώνων σε Eurocup και γερμανικό πρωτάθλημα, κάτι που έκανε και ο Μαρκόπουλος. Καλή είδηση για τον ίδιο, αποτέλεσε όχι μόνο η μείωση της τελικής διαφοράς με μερική βελτίωση των ποσοστών εντός παιδιάς που είχαν «καταρρακωθεί» στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά και από τη θετική συμμετοχή του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος πέτυχε και 4 πόντους, σημειώνοντας καλή παρουσία ειδικά στα ανασταλτικά του καθήκοντα.
 
Δεκάλεπτα: 24-24, 48-39, 74-49, 83-71
 
Όλντενμπουργκ (Ντρίγενσιτς): Κράμερ Κ. 23 (2), Μασάντο 1, Βίμπεργκ 3 (1), Κράμερ Ντ. 2, Σμόιλντερς 3, Λόκχαρτ 4, Πόλντινγκ 12 (4), Αλεξαντρόφ 12 (2), Σβέτχελμ 7 (2), Κβάλε 4, Ντάγκινς 12 (2)
 
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 5 (1), Λιάπης 4 (1), Βασιλειάδης 10 (2), Κακαρούδης 3 (1), Τσόχλας 8 (2), Δέδας, Μαργαρίτης 2, Κώττας, Σχορτσανίτης 7, Ντούβνιακ 11 (2), Μάρκοβιτς 11, Χάτσερ 10 (1)
 
Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.