Σπουδαίο «διπλό» πέτυχε η Βαλένθια, κερδίζοντας με 79-82 την Ουλμ και «αποδρώντας» από τη Γερμανία. Τη «μοίρα» του αγώνα «έγραψε» ο Γκιγιέμ Βίβες, ο οποίος με δύο απανωτά τρίποντα στο τελευταίο μισό λεπτό και το δεύτερο στη λήξη του αγώνα, χάρισε την νίκη στις «Νυχτερίδες», οι οποίες παραμένουν αήττητες σε τρία παιχνίδια για την πρώτη φάση του Eurocup.

Κι όλα αυτά, ενώ το ματς φαινόταν να παίρνει άλλη ρότα στο ξεκίνημά του. Οι γηπεδούχοι μπήκαν «ορεξάτοι» και με τρομερό επιθετικό «κρεσέντο» κατάφεραν να προηγηθούν με 25-15 στην πρώτη περίοδο. Συνεχίζοντας στο… ίδιο βιολί, έφτασαν τους 52 πόντους μόλις για τα πρώτα είκοσι λεπτά κι έχοντας διαφορά 15 πόντων από την αντίπαλό τους.

Η Βαλένθια, όμως, δεν το έβαλε κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας «ισορρόπησε» σταδιακά την κατάσταση, ισοφαρίζοντας καταρχήν στο τρίτο δεκάλεπτο, το επιμέρους σκορ του πρώτου και μειώνοντας στο -5. Στην τελευταία περίοδο, κατάφερε να προηγηθεί κιόλας με 67-68, χάρη στον Γιον Στέφανσον και από εκείνο το σημείο όλα κρέμονταν από μία «κλωστή». Χάρη στον Κάρλον Μπράουν, η Ουλμ πήρε προβάδισμα στην «τελική ευθεία», αλλά τόσο ο Σαν Εμετέριο όσο και ο Βίβες «ξεφούσκωσαν» αμέσως αυτή την «εύθραυστη» διαφορά, με το σκορ να βρίσκεται στο 79-79, 34 δεύτερα πριν την εκπνοή. Ο Νιούμαν αστόχησε για τρεις στα 9 δευτερόλεπτα και η τελευταία επίθεση ανήκε στους Ισπανούς. Ο Βίβες «όπλισε» ξανά, «πυροβόλησε» και ήταν ξανά εύστοχος, με τη Βαλένθια να παίρνει μία μεγάλη νίκη.

Ο ήρωας της αναμέτρησης ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους και φτάνοντας πολύ κοντά στο double double με 9 ασίστ, όπως και ο Τζάστιν Χάμιλτον με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους, Ρούμπιτ και Μπράουν πρωταγωνίστησαν με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα, κερδίζοντας μαζί 10 ριμπάουντ.

 

//

Triple ganador de Vives en ratiopharm ULM J3 Eurocup

¡¡VIVES JUGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON!!Ratiopharm Ulm 79 – Valencia Basket 82CAS | Valencia Basket conquista Ulm con este triple de Guillem Vives tras remontar 18 puntos de desventajaVAL | Valencia Basket conquista Ulm amb este triple de Guillem Vives després de remuntar 18 punts de desavantatgeENG | Valencia Basket conquers Ulm with this Vives 3-pointer ater trailing by 18

Posted by Valencia Basket Club on Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015