Η πρώτη ημέρα των προημιτελικών του Eurocup ανήκε στους γηπεδούχους, αλλά σήμερα (16/3) δεν ίσχυσε το ίδιο. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας η Στρασμπούρ πέρασε από τη Ρωσία με το 94-85 επί της Νίζνι και έβαλαν γερές βάσεις για την πρόκρισή τους, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το παιχνίδι εξαρχής πήγε σε ξέφρενο ρυθμό, κάτι που έμελλε να ευνοήσει τους παίκτες του Βενσάν Κολέ, οι οποίοι παρά τις 10 λιγότερες κατοχές τους στο ματς, «σκότωσαν» τους αντιπάλους τους με το εντυπωσιακό ποσοστό του 68.5% στα σου εντός παιδιάς, έχοντας μάλιστα 71.4% στα τρίποντα. 

«Όργια» έκανε ο Μάρντι Κόλινς με 24 πόντους και 9/12 σουτ, με τον Ρομέν Ντουπόρ να αποδεικνύεται ιδανικός «παράγων Χ», με 18 πόντους, 8/10 σουτ και 5 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους, 20 πόντους σημείωσε ο Εβγκένι Μπαμπούριν, ενώ ο Σέμεν Αντόνοφ πρόσθεσε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Μία «πυρηνοκίνητη» στο δεύτερο ημίχρονο Γκραν Κανάρια, «ισοπέδωσε» στην Πολωνία τη Ζιελόνα Γκόρα με 93-82 και είναι πια το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι, έδειχναν να αντέχουν στον υψηλό ρυθμό που είχε πάρει η αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκαν με 49-44 στο τέλος του εικοσαλέπτου, αλλά στη συνέχεια «λύγισαν». Οι παίκτες του Αΐτο Ρενέσες, επωφελήθηκαν της κατάστασης αυτής και απέβαλαν… τον νόμο τους, φέρνοντας τη διαφορά σε διαστάσεις θριάβου, με δεδομένο ότι ο επαναληπτικός αγώνας είναι στην έδρα τους. 

Εξαιρετικός ήταν ο Άλεν Όμιτς με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ για τους νικητές, με τον Σασού Σαλίν να έχει 16 πόντους. Οι 20 πόντοι, με 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ του Ντι Μποστ, δεν αρκούσαν στη Ζιελόνα Γκόρα.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.