Ο Αρης πέτυχε την πρώτη του νίκη για το φετινό Eurocup με το άνετο 75-57 επί της Μπούντουτσνοστ. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και δε χαλάρωσε σε κανέναν σημείο του αγώνα, ενθουσιάζοντας τον κόσμο που αδημονεί για ανάλογη εμφάνιση και στο επερχόμενο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, όπως μαρτυρούσαν τα συνθήματα που ακούγονταν από νωρίς.

Ο Αρης μπήκε στο παιχνίδι με σαφή προσανατολισμό να περνάει τη μπάλα κοντά στο καλάθι και αυτό το πλάνο εκτός του ότι υλοποιήθηκε, απέδωσε και τα μέγιστα. Το 5-0 ήρθε με ισάριθμους πόντους από τον Χάγγινς, ενώ στο 5′ το σκορ ήταν 11-2 με όλους τους πόντους να έχουν επιτευχθεί μέσα στη ρακέτα.
Στο 9’30” η διαφορά έφτασε στο +15, 25-10 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Αρη να προηγείται μς 25-12.
Στο 12′ το σκορ είχε γίνει 31-14, με τη διαφορά πλέον στη μέγιστη τιμή της και με τον Ζάρα να αρχίζει να προσφέρει και μακρινές λύσεις στον Αρη όταν αυτές χρειάστηκαν. Οι Σέρβοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 31-21 στο 15′, όμως ο Αρης είχε καλό ρυθμό σε άμυνα κι επίθεση κι έτσι έκλεισε το ημίχρονο με το υπέρ του 44-30 και έναν επιθετικό πλουραλισμό που έφερε τον Μακ Νιλ στους 9 πόντους, τον Χάγγινς στους 8 και τους Ουάιτ και Κοέν στους 6.

Ο Αρης έδειξε την ίδια διάθεση και προσήλωση και στην τρίτη περίοδο μη επιτρέποντας στους Μαυροβούνιους να αποκτήσουν δικαίωμα στην ελπίδα. Με τον Ξανθόπουλο πολύ καλό στην οργάνωση, με συνέπεια στην ομαδική άμυνα και με σωστές επιθετικές επιλογές, έφτασε τη διαφορά στους 19 πόντους στο 28′, 60-41 και έκλεισε το δεκάλεπτο με 62-45, έχοντας δώσει το δικαίμα στους οπαδούς του να αρχίσουν… ζέσταμα με συνθήματα για το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος που έρχεται με τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Αρη έκαναν το… χατίρι του Δημήτρη Πρίφτη που τους ζήτησε να μη χαλαρώσουν στην τελευταία περίοδο, αφού σε έναν όμιλο εκτός από τις νίκες μπορεί να παίξουν ρόλο και οι διαφορές. Συνέχισαν έτσι με τον ίδιο ρυθμό, έστειλαν τη διαφοράαι πάνω από τους 20 πόντους, 69-48 στο 34′ και την συντήρησαν σε υψηλά επίπεδα μέχρι τέλους.

Μακ Νιλ, Ουάιτ ο οποίος έκανε doyble double με 15 πόντους και 15 ριμπάουντ, και Χάγγινς οδήγησαν επιθετικά τον Αρη σε ένα ακόμα παιχνίδι, αν και ήταν η ομαδική λειτουργία πολύ καλή και με πολλούς παίκτες να προσφέρουν σε όλους τους τομείς.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 4, Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 3(1), Ουάιτ 15(1), Ουότερς 4(1), Ζάρας 8(2), Χάγγινς 12, Κοέν 6(1), Μούρτος 4, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 17
ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Σέοβιτς Σου. 8, Γιάραμαζ 2, Σούμποτιτς 2, Σεόβιτς Σε. 6, Τσάραπιτς 1, Κουκ 4(1), Μπάτσοβιτς 2, Ιλιτς, Ντραγκίσεβιτς 16(2), Μάριτς 13, Ρίκιτς, Τζόζεφ 3(1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.