Εύκολο έργο είχαν στην πρώτη ημέρα της τέταρτης αγωνιστικής του Eurocup η Ρέτζιο Εμίλια και η Βαλένθια, υποδεχόμενες τις Λε Μαν και Βενέτσια αντίστοιχα, με την Λούντβιγσμπουργκ να προχωρά σε μία δύσκολη μεν, αποφασιστική δε νίκη επί της Μπρίντιζι, κερδίζοντας ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη εμφάνιση και «καταποντίζοντας» στο 0-4 τους Ιταλούς.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, η Λε Μαν δεν μπορούσε να ακολουθήσει την παραγωγικότητα της Ρέτζιο Εμίλια, με τους παίκτες του Μενέτι να ευνοούνται από τον πολύ υψηλό ρυθμό του παιχνιδιού και να φτάνουν στο 93-82. Καθοριστικής σημασίας ήταν η τρίτη περίοδος, όταν με επιμέρους 26-16 κατάφεραν να «εκτοξεύσουν» τη διαφορά στους 15 πόντους (72-57) και να «καθαρίσουν» εκεί την υπόθεση νίκης για το ρεκόρ 3-1. Ο Αμεντέο Ντέλα Βάλε ήταν «ακαταμάχητος» με 20 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το double double 14 πόντων και 10 ριμπάουντ που πέτυχε ο Ακίλε Πολονάρα. Για τους Γάλλους που έρχονται πλέον σε δύσκολη θέση με μία νίκη σε τέσσερις αγώνες, Ντέμιον και Ζελαμπάλ διακρίθηκαν με 14 πόντους, με τον πρώτο να κερδίζει και 8 ριμπάουντ.

Ακόμη πιο απλή ήταν η επικράτηση για τη Βαλένθια, η οποία «συνέτριψε» με 88-59 τη Βενέτσια. Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, οι «Νυχτερίδες» απαγόρευσαν οποιαδήποτε ελπίδα στους αντιπάλους τους, με το -8 του εικοσαλέπτου να είναι μεν ελπιδοφόρο, αλλά το επιμέρους 48-27 της επανάληψης να εξασφαλίζει την νίκη για τους γηπεδούχους που κατέχουν το απόλυτο τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων. Άλλη μία φορά ήταν εξαιρετικοί οι Ράφα Μαρτίνες και Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, με τον πρώτο να έχει 16 πόντους με 4/6 τρίποντα και τον δεύτερο 15 πόντους, ενώ για τους ηττημένους που αγωνίστηκαν με 10 παίκτες, ο Φίλιπ Γκος σκόραρε 14 πόντους, με τον Μάικ Μπράμος να μένει «άσφαιρος» σε σχεδόν 25 λεπτά.

Η Λούντβιγσμπουργκ μπορεί να είχε σχεδόν μόνιμα τα ηνία του αγώνα, αλλά ένιωθε πάντοτε την «ανάσα» της Μπρίντιζι. Το παιχνίδι πήγε στο τέλος στις βολές, με τους γηπεδούχους να είναι ψύχραιμοι και να φτάνουν στο 84-80 και στο ρεκόρ 2-2. Μουνιόθ-Μπόρτσερς με 17 και Τράις με 16 πόντους και 5 ασίστ, έκαναν τη διαφορά με τους νικητές, με τους Ιταλούς να έχουν κορυφαίους τους Μπανκς με 18 και Σκοτ με 17 πόντους.