Η ήττα από την Cedevita και (πολύ περισσότερο) ο αποκλεισμός από το EuroCup πόνεσαν τον Προμηθέα, ωστόσο ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε κάτι σπάνιο στο ίδιο ματς. Μπήκε σε μία μικρή λίστα παικτών με το triple-double (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ) που κατέγραψε στην Λιουμπλιάνα.

Ο 30χρονος γκαρντ έγινε μόλις ο 8ος παίκτης που είχε διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες σε αγώνα του EuroCup μετά τους Todor Stoykov, Meir Tapiro, Elvir Ovcina, Pascal Perrier-Davis, Courtney Fortson, Donta Smith (ο μόνος που έχει κάνει triple-double δύο φορές) και τον Quino Colom, τον παίκτη που το έκανε πιο πρόσφατα, στις 9 Δεκεμβρίου 2015 σε ένα παιχνίδι της UNICS Kazan με τη Buducnost.

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ Ο IAN…»

«Νομίζω ότι ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι σήμερα, ειδικά στην άμυνα», δήλωσε μετά το ματς με την Cedevita ο Μάντζαρης. «Ελέγξαμε τον ρυθμό και παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς, ξεκινήσαμε το τρίτο δεκάλεπτο με τρία ή τέσσερα λάθη στη σειρά και το προβάδισμα μειώθηκε στους δύο πόντους, αλλά παλέψαμε μέχρι το τέλος. Ήταν κλειστό παιχνίδι. Χάσαμε το σουτ. Αν ο Ian (Miller) είχε βάλει εκείνο το τρίποντο, θα είχαμε κερδίσει το παιχνίδι».

PERRY: «ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ»

O Kendrick Perry, από την άλλη, ο πρώτος σκόρερ της Cedevita με 24 πόντους, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Κάναμε καλύτερη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο με την ενέργειά μας. Όταν βγάζεις περισσότερες άμυνες, αυτό σου δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Όπως είπα και στο ημίχρονο, απλά χρειαζόμασταν να παίξουμε πραγματική άμυνα και η επίθεση θα ερχόταν όταν τη χρειαζόμασταν περισσότερο για να κερδίσουμε το ματς.

Τώρα αισθανόμαστε καλά που είμαστε στο Top 16. Είναι μεγάλη σεζόν και θα έχουμε τέτοιες μάχες. Ως ομάδα κάναμε σίγουρα ένα βήμα προς τα μπροστά σήμερα. Εάν είχαμε βρεθεί στην ίδια θέση τον περασμένο μήνα, ίσως να είχαμε παρατήσει το παιχνίδι. Ωστόσο, αυτό δείχνει απλώς την ωριμότητα μας όλο το χρόνο».