Η ΑΕΚ συνέχισε και στην Λιθουανία τη μεγάλη της αντεπίθεση στο Eurocup. To 86-80 επί της Νεπτούνας στην Κλαϊπέντα ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη των “κιτρινόμαυρων”, που ξεπέρασαν την άσχημη εκκίνησή τους στη διοργάνωση και πλέον φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου τους.

Η ΑΕΚ εμφάνισε και στη Λιθουανία τηνκακή συνήθεια να μπαίνει χαλαρά στα παιχνίδια της και έτσι η Νεπτούνας με γρήγορο ρυθμό εξ αρχής και με μια ζώνη στην άμυνα που μπέρδεψε τους παίκτες του Σάκοτα, προηγήθηκε με 7-0 στο 2′.

Σταδιακά η ΑΕΚ συγκράτησε τον ρυθμό, άρχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και μείωσε σε 7-6 στο 5′, με τον Μαυροκεφαλίδη όμως να βάζει το πρώτο σοβαρό πρόβλημα αφού χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ, με τη Νεπτούνας να βλέπει να πετυχαίνει τον στόχο που είχε παίζοντας συνέχεια μέσα στο καλάθι. Οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν τη φθορά που κατάφεραν και ξαναπήραν μια διαφοά πέντε πόντων, 14-9 την οποία διατήρησαν μέχρι και τη λήξη του δεκαλέπτου που τους βρήκε μπροστά με 22-17.
Η αρχή της δεύτερης περιόδου είχε δύο μεγάλα σερί. Αφού η ΑΕΚ μείωσε σε 22-21, ήρθε το 10-0 των Λιθουανών που εκμεταλλεύονταν τα εύκολα λάθη και τις κακές επιθέσεις της ελληνικής ομάδας και το σκορ έγινε 32-31. Ακολούθησε όμως, ένα 12-0 της ΑΕΚ, με τους Μαυροκεφαλίδη και Ουόρεν πρωταγωνιστές στην επίθεση και συνολικά καλή άμυνα σ’ αυτό το διάστημα και έτσι η ΑΕΚ στο 17′ βρέθηκε μπροστά με 33-32.
Στα τρία λεπτά που έμεναν για τη λήξη του ημιχρόνου όμως οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν και πάλι μια σειρά εύκολων λαθών, η Νεπτούνας ξεπέραασε τον αιφνιδιασμό που είχε υποστεί και οι Λιθουανοί προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 43-41.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και η τρίτη περίοδος. Με την ΑΕΚ δηλαδή να συνεχίζει κάποιες επιπολαιότητες και την απροσεξία της στο αμυντικό ριμπάουντ και έτσι να δίνει το δικάιωμα στη Νεπτούνας να διατηρεί ένα προβάδισμα, παρότι έδειχνε σταδιακά να κουράζεται και να αρχίζει και αυτή να κάνει λάθη.
Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τους Λιθουανούς να προηγούνται με 61-58 και από εκείνο το σημείο σήμανε η μεγάλη αντεπίθεση της ΑΕΚ. Με τον Ντούσαν Σάκοτα να βάζει δύο συνεχόμενα τρίποντα η ΑΕΚ “θεμελίωσε” ένα σερί 12-0 που την έφερε στο 33’20” να προηγείται με 70-61 και πλεόν να είναι το αφεντικό του παιχνιδιού έχοντας αρχίσει αντίστροφη μέτρηση και έχοντας σε καταλυτικό ρόλο τον Νώντα Παπαντωνίου ο οποίος έδωσε ενέργεια στην άμυνα, αλλά και σωστή οργάνωσ του παιχνιδιού.

Οι Λιθουανοί αντεπιτέθηκαν και πλησίασαν σε 71-68 στο 35′, όμως, με τον Κάρτερ να κάνει το δικό του ξέσπασμα η ΑΕΚ ξέφυγε εκ νέου με 76-68 στο 36′. Ο Σάκοτα έριξε δύο οργανωτές στο παιχνίδι, Ουόρεν και Παπαντωνίου για να ελέγξει τον ρυθμό και να κοντρολάρει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και η ΑΕΚ βρέθηκε στο 38′ μπροστά με 79-72, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη την οποία και κράτησε δείχνοντας ψυχραιμία και ευστοχία στις βολές των τελευταίων δευτερολέπτων.

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (Αντομάιτις): Γιούιν 17(1), Σίκσνιους 4, Μαζέικα 20, Γκιρτζιούνας 3, Μπάντερ 5(1), Γκάλντικας 9, Ζαβάτσκας 10(2), Γκραντ 7, Μπιρούτα 3(1), Μπουτκεβίτσιους 2
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε, Παπαντωνίου 4, Σάκοτα 16(4), Ατιτς, Χέρστον 8, Μαυροεφαλίδης 27(2), Κάρτερ 11(1), Κατσίβελης 4, Καλαμπόκης 3(1), Μαυροειδής 4, Ουόρεν 9(2)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.