Σε ένα παιχνίδι… επιπέδου Ευρωλίγκα που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, η Γαλατά κατάφερε να διατηρήσει το αήττητό της, έστω κι αν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει σπουδαία ανατροπή για να φτάσει στο 87-85 επί της Νίζνι. Τη δική του «σφραγίδα» στο τελικό αποτέλεσμα έβαλαν οι γνώριμοί μας από τη θητεία τους στην χώρα μας, Έρικ ΜακΚόλουμ και Στεφάν Λάσμε, σκοράροντας τους 19 από τους 27 πόντους της ομάδας τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, ή ακόμη καλύτερα τους έξι τελευταίους της, με τον Γκαμπονέζο να πετυχαίνει το κρίσιμο καλάθι, πέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Σε ένα κλειστό παιχνίδι μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Άιναρς Μπαγκάτσκις είχαν τα ηνία του αγώνα, προηγούμενοι με 60-65. Στην τελευταία περίοδο, μάλιστα, κατάφεραν να «εκτοξεύσουν» το προβάδισμά τους σε διψήφιο νούμερο, καθώς με επιμέρους 9-16 έφτασαν τη διαφορά στο +12 (69-81 στο 35′). Κάπου εκεί, η άμυνα της Γαλατά σκλήρυνε, επιτρέποντας μόλις τέσσερις πόντους στο υπόλοιπο του αγώνα στην αντίπαλό τους, αφήνοντάς τη μάλιστα για τα τελευταία 3:20 χωρίς καλάθι εντός παιδιάς. Επιθετικά, ΜακΚόλουμ και Λάσμε «έσπρωξαν» τους συμπαίκτες τους, με τον πρώτο να ισοφαρίζει σε 85-85, 51 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Αντόνοφ αστόχησε στα 31″ για τρεις και οι Τούρκοι πήραν το ριμπάουντ, με την Νίζνι να επιλέγει να παίξει άμυνα. Στα 7″, ο ΜακΚόλουμ αστόχησε, αλλά ο Λάσμε ήταν εκεί για να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Η τελευταία επίθεση ανήκε στους φιλοξενουμένους, με τον Μπαμπούριν να αστοχεί έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων και τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να πανηγυρίζουν.

Οι δύο πρωταγωνιστές είχαν 22 και 14 πόντους αντίστοιχα, με τον Λάσμε να μαζεύει και 9 ριμπάουντ. Όρθια κρατούσε προηγουμένως την ομάδα του ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ, ολοκληρώνοντας με 20 πόντους και τρεις ασίστ. Ο Βίκτορ Ρουντ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, μαζί με τον Κβοστόφ που είχε 17 πόντους και 6 ασίστ, ξεχώρισαν από πλευράς ηττημένων.