Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός για 37 λεπτά στη «Mercedes Benz Arena», αλλά από εκεί που φαινόταν ικανός να «κλέψει» τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη που ψάχνει στο Last-32 του Eurocup, βρέθηκε να χάνει με μία διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά 15 πόντων από την Άλμπα Βερολίνου (82-67), καθώς την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τους Γερμανούς στο «Nick Galis Hall». Η άμυνα «ζώνης» των γηπεδούχων, κατάφερε να «χαλάσει» στο φινάλε το μυαλό των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, αφού σκόραραν μόλις εννέα πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και προκλήθηκε στην άλλη πλευρά του γηπέδου πλήρης αδράνεια, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί τους να σκοράρουν με κάθε τρόπο και να παίρνουν το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο. Ενδεικτικό του εκνευρισμού που υπήρχε στους φιλοξενούμενους, ήταν τα δύο αντιαθλητικά φάουλ που έκαναν σε εκείνο το κρίσιμο σημείο, έχοντας υποπέσει συνολικά σε τρία, μαζί με μία τεχνική ποινή για φλόπινγκ. Κάπως έτσι, αδίκησαν κατάφωρα τους κόπους που τους έφεραν σε σημείο να μπορούν να θεωρήσουν, ότι από την πρωτεύουσα της Γερμανίας μπορούσαν να ξεκινήσουν την αγωνιστική τους ανάταση, μετά από διαδοχικές αρνητικές εμφανίσεις.

Ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς ήταν συγκλονιστικός για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς και τοην οδήγησε με 22 πόντους στο θρίαμβό της, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς που έφτασε πολύ κοντά στο triple double με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ. 11 πόντους πρόσθεσε ο Ισμέτ Ακπινάρ. Οι 20 πόντοι που πέτυχαν Ντομινίκ Ουότερς και Τζέρελ ΜακΝίλ δεν αρκούσαν στους «κίτρινους», καθώς σε αρκετά μεγάλα διαστήματα φαίνονται να τραβούν μόνοι τους το «κουπί» στο σκοράρισμα. Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν εκτός ρυθμού, πλην ενός τριλέπτου στην τρίτη περίοδο όπου σημείωσε τους 6 εκ των 8 του πόντων, με άσχημα ποσοστά (3/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα), ενώ οι δευτερεύοντες παράγοντες του εκτελεστικού κομματιού είχαν απλά μερικές «εκλάμψεις».

Το φιλμ

Ο Άρης ξεκίνησε δυναμικά με τους Ουάιτ και ΜακΝίλ να δείχνουν εξαρχής πως η ομάδα τους δε θα είναι εύκολο «εμπόδιο», αλλά η απάντηση των γηπεδούχων με ένα σερί 6-0 και σκορ κυρίως από τη ρακέτα, ήταν η άμεση απάντηση στα πρώτα τρία λεπτά. Με τις δύο πλευρές να φανερώνουν ξεκάθαρα τη διάθεσή τους να παίξουν στα όρια του φάουλ, η ισορροπία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, αν και η καθεμία σκόραρε με διαφορετικό τρόπο. Ο Άρης κρατιόταν σε επαφή με το σκορ, βρίσκοντας λύσεις έξω από τη γραμμή των 6.75, την ίδια ώρα που η Άλμπα εκμεταλλευόταν τις συνεργασίες των κοντών με τους ψηλούς της, με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Βόλφαρθ (21-20).

Η δεύτερη περίοδος θα έπαιρνε διαφορετική φυσιογνωμία, καθώς ο Μιλοσάβλιεβιτς μπήκε «φουριόζος» και έχοντας ως συμπαραστάτες τους Ακπινάρ και Ουάτ, οδήγησε σε ένα σερί 11-0 που φάνηκε να δίνει τον απόλυτο έλεγχο στην ομάδα του (32-20 στο 14′). Οι παίκτες του Πρίφτη, όμως, δεν «πανικοβλήθηκαν» και ένα τρίποντο του Μούρτου στο 17ο λεπτό θα γινόταν το «σύνθημα» για την αντεπίθεσή τους. Ο Ουότερς την «ενορχήστρωσε» ιδανικά, Κοέν και Σίμτσακ τελείωναν τις φάσεις είτε από κοντά είτε από τη γραμμή των βολών και ο «εξολοθρευτής» των αντιπάλων γκαρντ Ξανθόπουλος ολοκλήρωσε ένα επιμέρους 2-15, από τα 3:32 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, για να νιώσει ξανά «καυτή» την ανάσα των «κιτρίνων» η γηπεδούχος ομάδα (38-37).

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου θα επεφύλασσε μια ακόμη καλύτερη «εκκίνηση» για τον Άρη, ο οποίος αντεπεξήλθε στο προσωπικό «σόου» με περίτεχνες ενέργειες του Κικάνοβιτς και βρήκε στα πρόσωπα τον Ουότερς και Ουάιτ τους σκόρερ που χρειαζόταν μπροστά στο σκορ, με τον δεύτερο να προστίθεται επιτέλους στην «εξίσωση» και να δίνει «αέρα» πέντε πόντων στην ομάδα του στο 24ο λεπτό (42-47). Δύο απανωτές φάσεις, ωστόσο, θα έκλειναν αμέσως αυτή την απόσταση από τη γραμμή των βολών, καθώς στην πρώτη ο ΜακΝίλ έκανε αντιαθλητικό φάουλ (το τρίτο του) στον Ακπινάρ και στην επόμενη ο Ξανθόπουλος θα τιμωρείτο με τεχνική ποινή για φλόπινγκ (47-47). Πέραν αυτών των πόντων, ωστόσο, η Άλμπα δεν πήρε κάτι άλλο και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ξαναβρεθούν σε θέση «οδηγού», έχοντας σταθερό σκόρερ τον Ουότερς και τον Μούρτο να του παράσχει βοήθεια (50-54 στο 27′). Οι Γερμανοί βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν από την «άρκτο» των 6.75, με τους Μιλοσάβλιεβιτς, Κινγκ και Ακπινάρ να της δίνουν μετά από αρκετή ώρα το προβάδισμα (58-56 στο 29′). Οι «κίτρινοι» δεν άφησαν τη διαφορά να αυξηθεί στο τέλος της τρίτης περιόδου και ισοφάρισαν με βολές του Ουότερς, ο οποίος ταυτόχρονα κέρδιζε το τέταρτο φάουλ του Βάργκας (58-58).

Η «μάχη» μεταξύ Κικάνοβιτς και Ουότερς συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, όπου οι δύο παίκτες ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των ομάδων τους. Με τη δράση και του Τσέρι, η Άλμπα διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο αύξησε στους έξι πόντους ο Λόντσαρ με σουτ τριών πόντων, πέντε λεπτά πριν την εκπνοή (68-62). Ταυτόχρονα, η «ζώνη» που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Ομπράντοβιτς, έμοιαζε να δημιουργεί προβλήματα στους παίκτες του Πρίφτη, οι οποίοι υπέπιπταν σε αβίαστα μάλλον λάθη, ενώ Λόντσαρ και Κικάνοβιτς κέρδιζαν τις μάχες στους «αιθέρες», καθώς με δύο επιθετικά τους ριμπάουντ πήραν ανάλογα οφέλη και η διαφορά αυξήθηκε στο +9 για τους γηπεδούχους, 2:12 πριν την εκπνοή (74-65). Το μέλημα του Άρη, πια, έπρεπε να είναι η μείωση της τελικής απόκλισης μεταξύ των δύο πλευρών, με το βλέμμα στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής στο «Αλεξάνδρειο», αλλά το καθαρό μυαλό μάλλον απουσίαζε. Οι βιαστικές αποφάσεις απέναντι στη «ζώνη», η κυριαρχία του Κικάνοβιτς και το νέο αντιαθλητικό από τον Ουάιτ στον Μιλοσάβλιεβιτς, έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να την φέρουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς ο Κινγκ την έφερε για πρώτη φορά στους 16 πόντους, με 53″ να απομένουν (81-65). Η «μπίλια» θα καθόταν στο +15 για τους νικητές, οι οποίοι έχουν ένα ισχυρό αβαντάζ εν όψει της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη.

Δεκάλεπτα: 21-20, 38-37, 58-58, 82-67

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Κινγκ 6 (2), Ακπινάρ 11 (1), Κικάνοβιτς 22, Λόντσαρ 9 (1), Βάργκας 4, Βόλφαρθ 4, Μιλοσάβλιεβιτς 16 (2), Τσέρι 3, Ουάτ 7

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 3 (1), Πελεκάνος, Ουάιτ 8, Ουότερς 20 (3), Ζάρας 2, Χάγκινς 2, Κοέν 5, Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 20 (2)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.