Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτήν την φορά βελτιωμένος και παρουσίασε άκρως μαχητικό πρόσωπο στην Αγία Πετρούπολη, «κοιτάζοντας στα μάτια» τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Τα ουκ ολίγα «κενά» διαστήματα στο εκτελεστικό κομμάτι, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη μη συγκέντρωση σε τελειώματα που φαίνονταν απλά, του στοίχισαν το αποτέλεσμα, με τους παίκτες του Βασίλι Καράσεφ να κάνουν το «δύο στα δύο» με 76-66 και να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση στον όμιλο του Eurocup, έχοντας την επόμενη εβδομάδα μάλιστα να ταξιδέψουν στην Ουγγαρία για να αντιμετωπίσουν τη Ζολνόκι Ολάι.

Ο Ζάμπιαν Ντάουντελ δεν μπορούσε να αναχαιτιστεί στα πολλά μπασίματα που έκανε, με τον Αμερικανό να σημειώνει 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τους Βικρόφ και Βάλιεφ να τον ακολουθούν με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Για τον «Δικέφαλο του Βορρά» που είχε μόλις 16/37 δίποντα, σε αντίθεση με το αξιοπρεπές ποσοστό των 7/19 τριπόντων, αλλά τον Κώστα Βασιλειάδη να έχει ανάμεσα σε αυτά, 2/9 σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, ο συγκλονιστικός στο δεύτερο μέρος Ουίλ Χάτσερ, με 19 πόντους, δεν αρκούσε καθώς δεν υπήρξαν λύσεις σταθερές και αξιόπιστες που να υποστηρίξουν τον Αμερικανό γκαρντ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, με τον Μάρκοβιτς να κυριαρχεί στη ρακέτα και τους Βασιλειάδη, Τέπιτς να «πυροβολούν» για το 2-9 αρχικά και το 4-11 εν συνεχεία, στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Το υψηλό αυτό τέμπο, όμως, ευνοούσε τους Ρώσους και αυτό φάνηκε αμέσως, όταν οι Βικρόφ, Βάλιεφ και Τίμα έφεραν άμεσα την ισορροπία στο παιχνίδι με ένα επιμέρους σκορ 9-2 στα επόμενα 7 λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν άλλες σταθερές λύσεις (13-13). Οι γηπεδούχοι θα προηγούνταν, όμως, και ο Τούλσον θα έδινε διαφορά τριών πόντων στο τέλος του δεκαλέπτου, απαντώντας στο καλάθι του Μπάλαμπαν από εξαιρετική ασίστ του Βασιλειάδη (18-15).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», ωστόσο, κατάφερε να χαμηλώσει το ρυθμό στη δεύτερη περίοδο, κάτι που αρχικά τον ευνόησε, καθώς μετά το 20-15 από τον Αντίποφ, πραγματοποίησε επιμέρους 2-8, με τους Βασιλειάδη και Μαργαρίτη να του δίνουν το προβάδισμα (22-23 στο 12′). Η χαρά, ωστόσο, δε θα κρατούσε για πολύ στο «στρατόπεδο» των Θεσσαλονικέων, καθώς το 26-27 του Μπάλαμπαν ήταν το τελευταίο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν φοβερά άστοχοι και μάλιστα σε θεωρητικά απλές προσπάθειες, με τους παίκτες του Καράσεφ να παίρνουν ξανά στα ηνία χάρη σε προσωπικές ενέργειες των Ντάουντελ και Βάλειφ, με τον Τίμμα να κλείνει το εικοσάλεπτο στην απόσταση των 3 πόντων (32-29).

Με τον Λάντρι να κυριαρχεί στα δύο καλάθια, η Ζενίτ μπήκε δυναμικά στην τρίτη περίοδο και προηγήθηκε με διαφορά επτά πόντων για πρώτη φορά στον αγώνα (36-29). Εκεί, ξεκίνησε μία «ραψωδία» του Ουίλ Χάτσερ, ο οποίος με επτά συναπτούς πόντους ισοφάρισε για την ομάδα του (36-36 στο 23′). Ελλείψει άλλων λύσεων, όμως, σε εκείνο το διάστημα και με τους υπόλοιπους να είναι άστοχοι κυρίως από μακριά, ο Ράιαν Τούλσον ηγήθηκε ενός επιμέρους σκορ 14-4 των γηπεδούχων, με τον Τίμμα να φέρνει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (50-40 στο 27′). Είναι χαρακτηριστικό, ότι όλους τους πόντους του ΠΑΟΚ σε εκείνο το διάστημα, είχε πετύχει ο Χάτσερ. Ο ίδιος και ο Μαργαρίτης, «ροκάνιζαν» τη διαφορά από τη γραμμή, με τον Μπάλαμπαν να μειώνει με έξοχη ενέργεια σε 52-46, 54″ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Ντάουντελ τότε ανέλαβε δράση για τους Ρώσους, αλλά ένα τρίποντο του Δέδα κράτησε την απόσταση στα ίδια επίπεδα, μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο (56-50).

Όπως τελείωσε το τρίτο, έτσι ξεκίνησε και το τελευταίο δεκάλεπτο για τον ΠΑΟΚ, με τον Ντούβνιακ να μειώνει σε απόσταση τριπόντου αρχικά και τον Χάτσερ με τέσσερις ακόμη πόντους του να μειώνει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (58-57 στο 33′). Το τάιμ-άουτ του Καράσεφ θα «ξυπνούσε» τους παίκτες του, ενώ το ψηλό σχήμα με Μαργαρίτη, Μάρκοβιτς και Μπάλαμπαν στην ίδια πεντάδα δεν απέδωσε για τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα ένα σερί 9-0 των γηπεδούχων, με τον Βάλιεφ να πρωταγωνιστεί και τους Βικρόφ, Ντάουντελ να βάζουν τη δική τους «πινελιά» με ατομικές προσπάθειες (67-57 στο 35′). Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα, θα ανέβαζαν την «ψαλίδα» για πρώτη φορά στους 11 πόντους, με τα πάντα ουσιαστικά να κρίνονται σε εκείνο το σημείο, μιας και για άλλη μία φορά ο ΠΑΟΚ παρουσίασε «κενά» στο επιθετικό κομμάτι (70-59 στο 37′). Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι Ρώσοι δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα, καθώς όπως και στο υπόλοιπο παιχνίδι, οι παίκτες του Μαρκόπουλου έχασαν ουκ ολίγες ευκαιρίες που βρέθηκαν μπροστά τους με θεωρητικά εύκολα καλάθια.

Δεκάλεπτα: 18-15, 32-29, 56-50, 76-66

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Καράσεφ): Αντίποφ 4, Τίμμα 9 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κοσέεφ 9 (1), Κομισάροφ, Τούλσον 9 (3/7 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Βικρόφ 12, Πούσκοφ 1, Καρπούκιν, Ντάουελ 17 (5 ριμπάουντ), Βάλιεφ 11, Λάντρι 4 (11 ριμπάουντ), Γκολοβίν

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 6, Βασιλειάδης 8 (2/10 σουτ, 4 ασίστ), Κακαρούδης, Τσόχλας, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 6 (1), Ντούβνιακ 7 (1), Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 19 (5/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Μπάλαμπαν 9 (6 ριμπάουντ, 4 λάθη)

Δείτε όλα τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.