Την άμυνα αναγνώρισε ως καθοριστικό παράγοντα της ήττας της ομάδας του από τον Άρη ο Εβγκένι Πασούτιν, θεωρώντας ότι οι παίκτες του παρουσιάστηκαν πιο χαλαροί στο δεύτερο ημίχρονο. Ο προπονητής της Ούνικς Καζάν, αναφέρθηκε με… ιδιαίτερο τρόπο στον τρόπο με τον οποίο οφείλεται βελτίωση στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να παίξουμε την άμυνα που θέλαμε ειδικά στην τρίτη περίοδο, όπου με τους 24 πόντους που δεχθήκαμε χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Ήταν δύσκολο, μετά, να επανέλθουμε και να αγωνιστούμε σκληρά ως σύνολο για να ανατρέψουμε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. Βελτιωθήκαμε αμυντικά στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Έχουμε υποχρέωση να βελτιωθούμε αμυντικά, ακόμη και απέναντι σε τέτοιες ατμόσφαιρες, με το να γίνουμε πιο σκληροί και να παίζουμε… σαν άνδρες».

 

Από την πλευρά των παικτών, ο Κουίνο Κολόμ είπε: «Νομίζω πως ελέγχαμε το ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και παίζαμε με τον τρόπο που θέλαμε. Χάρη στην πολύ καλή μας άμυνα δεν κατάφεραν να σκοράρουν πάνω από 32 πόντους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αυτό το σκηνικό άλλαξε, καθώς ήταν εύστοχοι σε σχεδόν κάθε σουτ τριών πόντων που επιχειρούσαν. Κάπως έτσι, τους δώσαμε τη δυνατότητα να πιστέψουν πως μπορούσαν να μας κερδίσουν και στο τέλος, τα κατάφεραν».