Σήμερα (30 Απριλίου), ο Δημήτρης Πρίφτης της «ελληνικής» Unics Kazan των 5 Ελλήνων και των 2 ξένων που έχουν περάσει με επιτυχία από τη χώρα μας, καλούνται να αντιμετωπίσουν τη Monaco στο πλαίσιο του 2ου τελικού του φετινού EuroCup.

Μετά την ήττα στη Γαλλία με 87-89, η σειρά ταξιδεύει στη Ρωσία για τα 2 επόμενα παιχνίδια (αν κερδίσει σήμερα η Unics), με τους γηπεδούχους να γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει να κερδίσουν αμφότερα ματς, αν επιθυμούν να είναι οι πρωταθλητές.

Έτσι, σε δηλώσεις του πριν το σπουδαίο παιχνίδι, ο coach Πρίφτης στάθηκε τόσο στο γεγονός πως θα υπάρχει έμψυχο κοινό στο γήπεδο -εξαιτίας της πολιτικής πληρότητας που ακολουθεί η Ρωσία– αλλά και στα λάθη που έγιναν στα κρίσιμα σημεία του αγώνα της Γαλλίας.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

«Δεν υπάρχουν πολλά μυστικά. Όπως είδατε, το πρώτο παιχνίδι αφορούσε μία ή δύο λεπτομέρειες. Φυσικά, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πιο συγκεντρωμένοι, να έχουμε καλύτερη επικοινωνία και υψηλότερη ενέργεια, με περισσότερη αντοχή. Αυτά είναι που πρέπει να διορθώσουμε.

Στη Ρωσία είχαμε φιλάθλους όλη τη σεζόν και είναι καλό που θα παίξουμε μπροστά τους. Νομίζω ότι είναι καλό τόσο για τις ομάδες όσο και για την διοργάνωση. Φυσικά, θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι κρίσιμα. Τα ελέγξαμε σε κάποιο βαθμό στο πρώτο παιχνίδι, αλλά πήρε ένα πολύ κρίσιμο στο τέλος, σημειώνοντας δύο ελεύθερες βολές.

Τα ελέγξαμε με αριθμούς, αλλά όχι στις κρίσιμες στιγμές».