Ο Προμηθέας έπιασε από το λαιμό την Μπρέσια (έβαλε μόνο 5 πόντους) στο τέταρτο δεκάλεπτο και έτσι κέρδισε τους Ιταλούς 67-56 στην Πάτρα και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους «8» του Eurocup. Δεν έχει περάσει όμως, ακόμα και έτσι το Basketblog αναλύει τα σενάρια της πρόκρισης του Προμηθέα στην επόμενη φάση.

Στην τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης των «16»του Eurocup ο Προμηθέας αντιμετωπίζει στην Γερμανία την Ολντενμπουργκ στις 3 Μαρτίου (21:00). Την ίδια μέρα (3/3) αλλά μισή ώρα μετά (21:30) η Μπρέσια φιλοξενεί την Βενέτσια στο άλλο ματς του ομίλου των Πατρινών.

O Προμηθέας με νίκη στην Γερμανία επί της Ολντενμπουργκ στην τελευταία αγωνιστική (3/3), περνάει στους «8»… ο κόσμος να χαλάσει.

Αν ο Προμηθέας χάσει μέχρι 11 πόντους απο τους Γερμανούς, αλλά ηττηθεί παράλληλα κη Μπρέσια από την Βενέτσια, τότε παλι περνάει.

Αν χάσει με πάνω από 12 πόντους στην Γερμανία, τότε αποκλείεται.

Αν ο Προμηθέας ηττηθεί και ηττηθεί και η Βενέτσια, τότε θα έχουμε τετραπλή ισοβαθμία και για να αποκλειστεί η ομάδα του Μάκη Γιατρά, θα πρέπει να έχει χάσει με 28 πόντους διαφορά από την Ολντενμπουργκ.

Και πάλι βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από την διαφορά στο ματς της Μπρέσια με τη Βενέτσια.