Την πρώτη της νίκη στο φετινό Eurocup πέτυχε η Άλμπα Βερολίνου, αν και χρειάστηκε ένα «ξέσπασμα» στα τελευταία λεπτά του αγώνα, για να καταβάλει με 82-76 την αντίσταση της μαχητικής Ρέτζιο Εμίλια. Κάπως έτσι, οι Γερμανοί γλίτωσαν ένα δεύτερο συνεχόμενο «σοκ», με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πλέον στα ίσια στο δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι Ιταλοί παρουσίασαν καλύτερη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας ικανοί για ένα μεγάλο «διπλό» στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, αποκτώντας σαφές προβάδισμα εναντίον τους, στο δρόμο της πρόκρισης στην επόμενη φάση (40-45). Οι γηπεδούχοι, στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα και να τον φέρουν ισόπαλο στο τέλος της με 61-61, αλλά οι παίκτες του Μενέτι με τρίποντο στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου πήραν πάλι «κεφάλι» με 61-64. Μετά το 68-68 στο 33ο λεπτό, ακολούθησε ένα επιμέρους σκορ 13-3 στα επόμενα έξι λεπτά, με το οποίο ουσιαστικά εξασφάλισαν το τελικό αποτέλεσμα.

Τη διαφορά για τους γηπεδούχους έκανε ο Μιλοσάβλιεβιτς με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Ουίλ Τσέρι πρόσθεσε 15 πόντους, με επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Οι ηττημένοι είχαν ως κορυφαίο με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ο Ακίλε Πολονάρα, με τον Ντέλα Βάλε να έχει άλλους 13.

Πιο εύκολο έργο είχε η Μπιλμπάο, η οποία πέρασε «αέρας» από τη Βόννη με 81-90 για την πρώτη της νίκη στο Eucocup. Οι Βάσκοι μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση με προηγήθηκαν με 15-31 στο πρώτο δεκάλεπτο, φανερώνοντας εξαρχής ποιος είναι… το αφεντικό. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα να υπερασπιστούν το ευρύ τους προβάδισμα.

Ο Νταιρίς Μπέρτανς ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους, με τον Ντέγιαν Τοντόροβιτς να πετυχαίνει 14. Μουμπρού και Ρουφ σκόραραν από 12 πόντους. Για την Βόννη, κορυφαίος ήταν ο Άαρον Ουάιτ με 15 πόντους, ενώ ο Τζίμι ΜακΚίνι πρόσθεσε 14.