Στον αγώνα του Βερολίνου, ο Άρης περίμενε μόνο νίκη της Νεπτούνας επί της Άλμπα, προκειμένου να ελπίζει σε πρόκριση υποδεχόμενος την Αρμάνι Μιλάνο. Αυτό περίμενε, όμως, δεν ήρθε για τους «κίτρινος», καθώς οι Γερμανοί δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους καμία ελπίδα, επικρατώντας με 76-62. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς, είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη της τη διάρκεια και εξασφάλισαν από σήμερα κιόλας την πρόκριση στις κορυφαίες 16 ομάδες της διοργάνωσης.

Όλα, ουσιαστικά, κρίθηκαν από το πρώτο ημίχρονο κιόλας, όταν η «πυρηνοκίνητη» τότε Άλμπα «εκτόξευσε» τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, προηγούμενη με 41-21 και κάνοντας ολοκληρωμένη εμφάνιση στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι Λιθουανοί δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να φανούν ανταγωνιστικοί, μειώνοντας μόνο μέχρι το -10, στο ένα λεπτό πριν την εκπνοή (72-62). Οι τότε χαλαροί, μάλλον, γηπεδούχοι έκαναν σερί 4-0 και ολοκλήρωσαν εμφατικά μια σπουδαία εντός έδρας νίκη, η οποία τους φέρνει στη δεύτερη θέση, πίσω από την Αρμάνι Μιλάνο.

Κορυφαίος των νικητών, ήταν ο μέχρι προ ολίγου παίκτης της Κηφισιάς Ρομπ Λόουρι, με 24 πόντους και 9/16 σουτ, ενώ τον ακολούθησε ο Ισμέτ Ακπινάρ με 13 πόντους. 11 πόντους, τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ πρόσθεσε ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς. Για την Νεπτούνας, ο Ντάνιελ Γιούιν είχε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ από 10 πέτυχαν οι Τράβις Μπαντέρ και Τζεράι Γκραντ.