Στην 5η αγωνιστική του Last-32 του Eurocup, τα νέα ήταν διαφορετικά για τους δύο εκπροσώπους μας. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη Βαλένθια και συνεχίζει να διατηρεί τις ελπίδες του για πρόκριση στην φάση των «16», με αυτές να ελαχιστοποιούνται για τον Άρη, ο οποίος «αυτοκτόνησε» στο φινάλε του αγώνα με την Νεπτούνας. Τα δεδομένα, πλέον, είναι καινούργια για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης σε σχέση με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά αμφότερες δε βρίσκονται σε ευνοϊκή θέση.

Ξεκινώντας από τον όμιλο του ΠΑΟΚ, η Όλντενμπουργκ κέρδισε τη Λιμόζ με 92-88 και κατέλαβε μαθηματικά την κορυφή, πηγαίνοντας θεωρητικά «αδιάφορη» στο εκτός ματς με τη Βαλένθια στο φινάλε. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», με τη δική του σειρά, επισκέπτεται τη Γαλλία για να διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στη Λιμόζ. Αυτή τη στιγμή, ΠΑΟΚ, Λιμόζ και Βαλένθια έχουν τριπλή ισοβαθμία, η οποία βολεύει προς το παρόν την ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, η οποία έχει δύο νίκες απέναντι στις «Νυχτερίδες». Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ πάρει το «διπλό» στη Γαλλία, με ταυτόχρονη ήττα της Βαλένθια από την Όλντενμπουργκ, παίρνει την πρόκριση για τους «16». Με νίκη δική του και της Βαλένθια, προκρίνεται η ισπανική ομάδα, έχοντας υπέρ της τη μεταξύ τους διαφορά. Η νίκη της Λιμόζ τελειώνει το «όνειρό» του και δίνει αυτόματα την πρόκριση για τους Γάλλους, καθώς στην περίπτωση ισοβαθμίας με τη Βαλένθια, έχουν το πλεονέκτημα, αφού την έχουν κερδίσει και στις δύο συναντήσεις τους.

Στον όμιλο του Άρη, από την άλλη, χρειάζεται επίσης ένα μικρό «θαύμα». Η Αρμάνι Μιλάνο κέρδισε την Άλμπα Βερολίνου με 91-78 και προκάλεσε τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση, η οποία αναγκαστικά θα «σπάσει» την επόμενη αγωνιστική, καθώς Άλμπα και Νεπτούνας αναμετρώνται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Οι «κίτρινοι» θέλουν μόνο νίκη τους επί της Αρμάνι για να ελπίζουν σε πρόκριση και το μοναδικό αποτέλεσμα που επιθυμούν από την άλλη πλευρά, είναι η νίκη επί της Νεπτούνας. Αυτός ο συνδυασμός τον ευνοεί, καθώς έχει τη διαφορά των δύο αγώνων με τους Λιθουανούς υπέρ του, κάτι που δε συμβαίνει με τους Γερμανούς, με τους οποίους δεν κατάφερε να πετύχει τον ίδιο στόχο. Η ήττα του από τους Ιταλούς, βέβαια, τον φέρνει εκτός των «16».

Για τον Άρη, πάντως, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος. Το μοναδικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Τρίτη 9/2 για την τελευταία αγωνιστική, είναι εκείνο του Βερολίνου. Αυτό σημαίνει, ότι οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα ξέρουν πριν καν μπουν στο παρκέ, αν θα… αξίζει ο κόπος τους! Αυτό ήταν το πρόγραμμα που αποφασίστηκε από την Ευρωλίγκα…