Τελικά η εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ, από την Γαλατάσαραϊ, η γρήγορη απομάκρυνση του Ουόρεν, και ο τραυματισμός του Μαυροκεφαλίδη στο παιχνίδι με την Νίνζι στην Ρωσία, έστειλε την Ένωση να αγωνίζεται σήμερα (9/12, 20:00) στην «Pais Arena» της Ιερουσαλήμ, με μοναδικό σκοπό τη νίκη απέναντι στην Χάποελ, καθώς το 75-74 με το οποίο είχε κερδίσει τους Ισραηλινούς στο ΟΑΚΑ, δεν τις δίνει κανένα πλεονέκτημα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν θα έχει στην διάθεση του τον Μαρκ Κάρτερ, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Άμρστεντ και Κούπερ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την δύσκολη αλλά και συνάμα σημαντική νίκη απέναντι στην Γαλατά (86-82), ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα διέλυσαν την Μακάμπι Κιριάτ με 112-77, και παρέμειναν στην κορυφή με ρεκόρ 8-2, πηγαίνοντας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, με την ψυχολογία στα ύψη, και χωρίς απουσίες.

Αναφορικά με την πρόκριση τα πράγματα είναι απλά. Αν η ΑΕΚ επικρατήσει προκρίνεται πανηγυρικά στο Last 32, αλλά αν ηττηθεί, και παράλληλα η Νετπούνας κερδίσει στην Λιθουανία την Νίζνι που έχει προκριθεί, τότε τα πράγματα θα είναι γίνουν πολύ δύσκολα. Γιατί πολύ απλά θα ισοβαθμεί με την Χάποελ στο 4-4, με την ομάδα από το Ισραήλ να χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική στην Ρωσία απέναντι στην αποδυναμωμένη Κράσνι, ώστε να προκριθεί.

Η Βαθμολογία (σε 8 αγώνες): 

1.Γαλατάσαραί* (6-2)

2.Νίζνι* (5-3)

3.Νεπτούνας (5-3)

4.ΑΕΚ (4-4)

5.Χάποελ (3-5)

6.Κράσνι (1-7)

*Έχουν προκριθεί

**Προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες

Εδώ που έφτασε ο Άρης μοιάζει απίθανο να χάσει την πρόκριση, και έτσι θα έχει την ευκαιρία να την «καθαρίσει» στο σημερινό παιχνίδι που δίνει στο Βουκουρέστι με την Στεάουα (9/12, 19:45) η οποία και το απόλυτο νικών να κάνει δεν έχει περιθώρια πρόκρισης. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μετά την ηχηρή «σφαλιάρα» από την Μπουντούσνοστ, απάντησε με τρεις συνεχόμενες νίκες, κερδίζοντας την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα και την Ούνικς Καζάν στην Θεσσαλονίκη, παιχνίδι που του έδωσε την μεγαλύτερη ώθηση για την πρόκριση, και γιατί όχι, για την πρωτιά του 4ου ομίλου. Ο Άρης ταξίδεψε στην Ρουμανία χωρίς τον τραυματία Βασίλη Σίμτσακ, ενώ κανονικά ακολούθησε την αποστολή=ο Βασίλης Ξανθόπουλος παρά τις στομαχικές διαταραχές. Η Στεάουα θέλει την απαραίτητη προσοχή καθώς έχει 2 νίκες στην έδρα της (νίκησε Μπούντουτσνοστ και Τραμπζονσπόρ) ενώ ξεχωρίζει ο Φιλανδός διεθνής φόργουορντ, Τζέραλντ Λι, ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο και του Άρη, και άλλων Ελληνικών ομάδων.

Η Βαθμολογία (σε 8 αγώνες):

1.Ούνικς Καζάν (5-3)

2.Τραμπζονσπόρ (5-3)

3.Άρης (5-3)

4.Μπάνβιτ (4-4)

5.Μπούντουτσνοστ (3-5)

5.Στεάουα (2-6)

*Προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες

Απέναντι σε μια ομάδα…επιθετικό πολυβόλο, καλείται ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την πρόκριση του στο Last 32 του Eurocup, έχοντας ωστόσο την τύχη στα χέρια του. Έτσι, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου υποδέχεται στην Πυλαία (9/12, 19:00) την Αβτοντόρ, η οποία έχει προκριθεί και θα έρθει με σαφώς χαλαρότερη διάθεση στην Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα που για τους γηπεδούχους δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι Ζολνόκι και Μπεσίκτας συγκρούονται μεταξύ τους. Δεν θα έχει απουσίες ο ΠΑΟΚ, που προέρχεται από την ήττα-σοκ, στην Πάτρα την ύστατη ώρα από τον Απόλλωνα, ενώ οι Ρώσοι, που σκοράρουν 93 πόντους ανά παιχνίδι, έρχονται πλήρες. Την περασμένη αγωνιστική σφράγισαν την πρόκριση τους, σκορπίζοντας την Λιέτουβος Ρίτας με 109-92 με στατιστικά για όσκαρ (25/40 διπ., 12/23 τριπ., 23/24 βολές, 27 ασίστ για 12 λάθη), με τον Τράβις Πάτερσον να είναι φοβερός με 25 πόντους και 10/14 σουτ. Ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά συνέχισαν και στην VTB League, διαλύοντας εκτός έδρας την Αστάνα με 131-93. Μεγάλη προσοχή χρειάζονται και οι Πολ Στολ και Εβγένι Κολέσνικοφ. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει, θα έχει την τελευταία αγωνιστική την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκριση στην Ρίγα, απέναντι στην αγωνιστικά αδιάφορη Λιέτουβος (αν ηττηθεί φυσιολογικά σήμερα από την Ζενίτ στην Ρωσία).

Η Βαθμολογία (σε 8 αγώνες):

1.Ζενίτ* (7-1)

2.Άβντοντόρ* (6-2)

3.Μπεσίκτας (3-5)

4.Ζολνόκι (3-5)

5.ΠΑΟΚ (3-5)

6.Λιέτουβος (2-6)

*Έχουν προκριθεί

**Προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες