Εδώ είναι που πάει γάντι εκείνη η παροιμία: «Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς». Ο Jordi Bertomeu έχει στρώσει… στραβά το Eurocup και η διοργάνωση κοιμάται βλέποντας τον ένα εφιάλτη μετά τον άλλο. Οι ομάδες γίνονται καπνός από την διοργάνωση και προτιμούν να πάνε στις αγκαλιές της FIBA και του BCL. Τελευταία ομάδα που σκέφτεται να πει «αντίο» στο Eurocup είναι η Partizan.

Οι Σέρβοι πίεζαν για να πάρουν ένα κλειστό συμβόλαιο για την Euroleague. Ο Bertomeu όμως, έκανε ό,τι δεν άκουγε. Μέσα σε όλα, ήρθε και η οριστική διακοπή της σεζόν σε Euroleague και Eurocup που συνοδεύτηκε από την απόφαση του Bertomeu η Euroleague της νέας σεζόν (2020-21) να έχει τις ίδιες ομάδες με φέτος και το γυαλί δείχνει να ράγισε στις σχέσεις της Partizan με την διοργάνωση.

Οι Σέρβοι σκέφτονται να αποχωρήσουν από το Eurocup και να πάνε στο Basketball Champions League και την οριστική απόφασή τους θα την πάρουν την Παρασκευή (5/6) σε ΔΣ που θα γίνει στην ομάδα.

Τελευταία το Eurocup «αιμορραγεί». Ήδη έχουν αποχωρήσει τον τελευταίο καιρό πολλές ομάδες από την διοργάνωση όπως οι Rytas Vilnius και Darussafaka. Τελευταία ήταν σήμερα η Tofas. Και να που ίσως να υπάρξει και συνέχεια με τη Partizan.

Και η ευθύνη φυσικά για την μαζική φυγή βαραίνει τον Bertomeu. Η διοργάνωση είναι υποτιμημένη, ενώ τα έσοδα είναι της πλάκας. Από την άλλη, ο Bertomeu ανοίγει την Euroleague μόνο για ομάδες τύπου Zenit, οι οποίες έχουν μαζί τους πανίσχυρους χορηγούς. Αντίθετα ιστορικές ομάδες όπως την Partizan, δεν τις υπολογίζει καθόλου.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει δυσφορία σε ομάδες που γυρνούν την πλάτη στο Eurocup και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την διοργάνωση.