Ένα βουνό έχει να ανέβει εν όψει της ρεβάνς (που θα λάβει χώρα στις 13/10) για την προκριματική φάση του EuroCup Γυναικών η Δάφνη Αγίου Δημητρίου, η οποία ηττήθηκε με χαρακτηριστική άνεση από την ανώτερη Hatay με 58-99 -σκορ το οποίο ενδεχομένως μειώνει τις πιθανότητες πρόκρισής της.

Η κακή ημέρα φάνηκε από το πρωί για την ελληνική ομάδα, η οποία -έπειτα από μια αρκετά ανταγωνιστική 1η περίοδο όπου μάλιστα ήταν πολλάκις μπροστά στο σκορ- σίγησε επιθετικά στην 2η περίοδο και σταδιακά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Ουσιαστικά, σκοράροντας μόλις 8 πόντους σε 18 κατοχές και εκτελώντας με το πενιχρό 23% εντός πεδιάς και με το ακόμα πιο φτωχό 29% από την περίμετρο, οι γηπεδούχες έχασαν από νωρίς τη μάχη κόντρα στον πιο έμπειρο οργανισμό της Τουρκίας που έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τη ρακέτα με 10-17 δίποντα (59% ευστοχία) και 4 επιθετικά ριμπάουντ μόνο στο 2ο δεκάλεπτο -με την απόσταση να ταξιδεύει πολύ γρήγορα ακόμα και πάνω από τους 20 πόντους.

Μετά την ανάπαυλα όχι απλά δεν άλλαξε τίποτα δραματικά για την ελληνική ομάδα αλλά αντίθετα πολύ σύντομα κατάφερε να σκαρφαλώσει σε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, με τη σαφή διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων να ωθεί την Hatay στο να ξεπεράσει γρήγορα και δυναμικά ακόμα και το φράγμα των 30 και των 40 πόντων -κάτι που έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα ενός πολύ δύσκολου παιχνιδιού για την Δάφνη.

Η μοναδική αθλήτρια των οικοδεσποινών που ξεχώρισε δεν ήταν άλλη από την Luna Castro, με την Μεξικάνα αθλήτρια να σταματάει εν τέλει στους 27 πόντους και τα 4 ριμπάουντ κόντρα στις Τουρκάλες -την ίδια στιγμή που η Σπαθάρου μοίρασε 9 τελικές πάσες και η Γκριτζά άγγιξε το νταμπλ νταμπλ με 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

 

Τα Δεκάλεπτα: 17-16, 25-47, 34-71, 58-99
Διαιτητές: Ιβάνοβιτς (Σερβία), Ραντίνοβιτς (Μαυροβούνιο), Μιτρόφσκι (Β.Μακεδονία)

Δάφνη Αγ.Δημ. (Μπουμπούς): Γκριτζά 2, Λούκα Κάστρο 27(3), Οικονομάκη Κ. 6, Σπαθάρου 2, Γουέλς 17(3), Οικονομάκη Ζ., Παγώνη 3(1), Σβορώνου 1.

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.