Η επέλαση του κορονοϊού συνεχίζει να είναι τολμηρή και στο πλαίσιο του EuroCup, με τη γενική αρχή της διοργάνωσης να ανακοινώνει το μεσημέρι του Σαββάτου (8/1) την αναβολή ενός παιχνιδιού για την 9η αγωνιστική στον όμιλο του Προμηθέα Πατρών.

Συγκεκριμένα, το ματς μεταξύ των Reyer Venice και Gran Canaria, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (11/1), ματαιώθηκε επ’ αόριστον, μετά από αίτημα των Ισπανών που… πνίγονται από τον κορονοϊό.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο αγώνας για την 9η αγωνιστική του 7DAYS EuroCup Regular Season μεταξύ των Umana Reyer Venice και Gran Canaria, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, έχει αναβληθεί.
Η Gran Canaria ζήτησε τη ματαίωση λόγω της τοπικής νομοθεσίας που επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στην ομάδα, αφού αρκετά μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, γεγονός που αφήνει την ομάδα χωρίς το ελάχιστο των οκτώ διαθέσιμων παικτών για το ματς.

Σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς λόγω COVID-19, που εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή Μετόχων του ECA, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η Euroleague Basketball θα συντονίσει με τις ομάδες που επηρεάζονται τις καλύτερες επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις επίσημες πλατφόρμες της Euroleague Basketball».