Μετά τη γνωστοποίηση πως 5 μέλη της Valencia -επόμενη αντίπαλο του Προμηθέα– βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ήρθε και η επίσημη αναβολή του Virtus Bologna- Bursaspor για την 10η αγωνιστική του 2ου ομίλου του EuroCup για να επαναφέρει ξανά το χάος στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε πως η ισπανική ομάδα δίνει τη δική της μάχη με την πανδημία εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας αναβληθεί ήδη ένα ματς της, ενώ από μεριάς τους οι Τούρκοι, αντίπαλοι των Αχαιών για την πρόκριση στην επόμενη φάση, είναι το νέο θύμα του ιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο αγώνας της 10ης στροφής του 7DAYS EuroCup Regular Season μεταξύ των Virtus Segafredo Bologna και Frutti Extra Bursaspor, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, έχει διακοπεί.
Η Μπούρσασπορ ζήτησε την αναστολή αφού αρκετά μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, γεγονός που αφήνει την ομάδα χωρίς τους ελάχιστους οκτώ παίκτες που είναι κατάλληλοι να παίξουν.

Σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς λόγω COVID-19, που έχουν εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή Μετόχων του ECA, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η Euroleague Basketball θα συντονίσει με τις ομάδες που επηρεάζονται τις καλύτερες επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις επίσημες πλατφόρμες της Euroleague Basketball».