Ολοκληρώθηκαν τα δεύτερα παιχνίδια των προημιτελικών σειρών του Eurocup με δύο ζευγάρια να μην πηγαίνουν σε τρίτο ματς. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Ίαν Βουγιούκα και η Χάποελ Ιερουσαλήμ πέρασαν με 2-0 στα ημτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα από το Κράσνονταρ είχε κερδίσει εντός έδρας την Ζενίτ στο πρώτο ματς με 75-52 και σήμερα ολοκλήρωσε την δουλειά νικώντας σχετικά εύκολα με 88-77 και πανηγύρισε απόλυτα δίκαια την πρόκριση στους «4» με τον Βουγιούκα να έχει 8 πόντους και 5 ριμπάουντ, περιμένοντας πλέον τον αντίπαλο της από το ζευγάρι της Μπάγερν με την Ουνικάχα. Σε αυτό το ζευγάρι οι Γερμανοί είχαν υπερασπιστεί την έδρα τους στον πρώτο προημιτελικό απέναντι στην Μάλαγα (91-82), όμως σήμερα «λύγισαν» μέσα στην Ανδαλουσία από την ομάδα του Ζοάν Πλάθα με 82-67 σε ένα κακό βράδυ για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Σε τρίτο ματς θα λύσουν τις διαφορές τους η Χίμκι με την Βαλένθια μετά το σημερινό πάρτι των Ρώσων στην έδρα τους με 98-74. Οι «νυχτερίδες» δεν φάνηκαν ανταγωνιστικές σε κανένα σημείο του ματς και έμειναν στην νίκη του πρώτου αγώνα όπου είχαν κερδίσει δύσκολα με 88-82. Μάλιστα τον νικητή αυτού του ζευγαριού στα ημιτελικά περιμένει η εξαιρετική Χάποελ Ιερουσαλήμ η οποία έκανε την έκπληξη και «σκούπισε» την Γκραν Κανάρια με 2-0 νίκες μετά το αποψινό της διπλό στην Ισπανία με 85-79. Να θυμίσουμε ότι το πρώτο ματς στο Ισραήλ το είχαν πάρει οι γηπεδούχοι με 87-67.

Το πρόγραμμα των τρίτων αγώνων (8/3):

Βαλένθια-Χίμκι

Μπάγερν Μονάχου-Ουνικάχα Μάλαγα