Πλούσιο θέαμα αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής των ομίλων του Eurocup, με την αγωνία να κορυφώνεται καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της α’ φάσης.

Στην πρώτη από τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων, η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στη Ρωσία, γνωρίζοντας τελικά την ήττα από τη Νίζνι με 86-79. Στο “Nick Galis Hall” o Άρης κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά την Ούνιξ Καζάν, με το τελικό 76-70 να αυξάνει κατακόρυφα τις ελπίδες του για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Σπουδαίο “διπλό” που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στους 32 του Eurocup σημειώσε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη της Μπεσίκτας με 75-73.

Α’ Όμιλος

Ναντέρ-Τρέντο 79-85

Την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έχει εξασφαλίσει από το βράδυ της Τρίτης(1/12) η Τρέντο, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Ναντέρ με 79-85.

Βόννη – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 88-93

Καθοριστικό «βήμα» για την πρόκρισή στο Last-32 έκανε η Ολίμπια Λιουμπλιάνας, η οποία σε ένα «χορταστικό» ματς στη Βόννη, επικράτησε με 93-88 της ομώνυμης ομάδας. Τώρα πια, βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου και χρειάζεται άλλη μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια για να προκριθεί. Η γερμανική ομάδα διατηρεί βέβαια τις δικές της ελπίδες, αν μπορεί να προκριθεί μόνο με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλλον με συνδυασμό αποτελεσμάτων, έχοντας υπέρ της την ισοβαθμία με την Όλντενμπουργκ, αλλά ίσως όχι με την Ναντέρ, από την οποία είχε ηττηθεί με διαφορά 23 πόντων στο πρώτο ματς.

Μπιλμπάο – Όλντενμπουργκ 73-68

Η Μπιλμπάο έκανε το χρέος της και επικράτησε με 73-68 της Όλντενμπουργκ. Πλέον παλεύει για την κορυφή με την Τρέντο, αφήνοντας τους υπόλοιπους να «σφαχτούν» μεταξύ τους.

Β’ Όμιλος

Μπρίντιζι – Γκραν Κανάρια 71-88

Μοναξιές νιώθει και πάλι στην κορυφή η Γκραν Κανάρια που πέρασε άνετα από το Μπρίντιζι με 88-71, με τους Ιταλούς να αποχαιρετούν ουσιαστικά από σήμερα το Eurocup, αφού «εξανεπίστηκε» κάθε ελπίδας πρόκρισης..

Ρέτζιο Εμίλια – Λούντβιγσμπουργκ 69-68

Η Ρέτζιο Εμίλια «γκρέμισε» από την πρώτη θέση τη Λούντβιγσμπουργκ… δια χειρός Ριμάντας Καουκένας! Ο βετεράνος γκαρντ, με σουτ του στα τρία δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή, χάρισε την νίκη με 69-68 στην ιταλική ομάδα που είναι πια «καβάλα στο άλογο» και αρκείται ακόμη και σε ήττα μέχρι διαφορά δέκα πόντων την επόμενη εβδομάδα στο Λε Μαν απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Άλμπα Βερολίνου – Λε Μαν 80-86

Οι Γάλλοι, πάντως, κάνοντας μία ψυχωμένη εμφάνιση στο Βερολίνο, έριξαν με το 80-86 άλλη μία «γροθιά» στην παραπαίουσα τον τελευταίο καιρό Άλμπα. Κατάφεραν, μάλιστα, να πάρουν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, όντες μία νίκη πίσω από τους Γερμανούς, οι οποίοι μπλέκουν σε περιπέτειες…

Γ’ Όμιλος

Βαλένθια – Ουλμ 93-88

Άνετα και ωραία… συνεχίζει η Βαλένθια, η οποία προσφέροντας «σκορ και θέαμα», επικράτησε της Ουλμ με 93-88 και έδειξε για άλλη μία φορά τη διαφορά που υφόσταται μεταξύ της ιδίας και των υπολοίπων ομάδων του ομίλου.

Σαραγόσα – Νανσί 75-71

Αποφασιστικό «βήμα» για την πρόκριση στο Last-32 έκανε η Σαραγόσα υποτάσσοντας με 75-71 την Νανσί και «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο στην «άβυσσο» τη γαλλική ομάδα. Η τελευταία, δεν έχει πλέον παρά να κερδίσει και στα δύο ματς που απομένουν περιμένοντας μόνο ήττες από Ουλμ και Σαρλερουά για να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, στην οποία για να είναι εξασφαλισμένη πρέπει να επικρατήσει με τουλάχιστον 18 πόντους διαφορά επί των γερμανών.

Σαρλερουά – Βενέτσια 86-83

Οι βέλγοι με τη σειρά τους, κέρδισαν την ελπίδα με το 86-83 επί της Βενέτσια, φτάνοντας στην τέταρτη θέση την Ουλμ. Αυτό, όμως, δεν τους φτάνει καθώς στους μεταξύ τους αγώνες υπερτερεί η Ουλμ.

Δ’ Όμιλος

Μπουντουτσνόστ – Τράμπζονσπορ 79-83

Σπουδαία νίκη έκανε στην Ποντγκόριτσα με 83-79 επί της Μπουντουτσνόστ η Τράμπζονσπορ, φτάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας Άρη και Ούνικς Καζάν, με την Μπάνβιτ να παίρνει τώρα τον πρώτο λόγο έναντι των μαυροβουνίων.

Μπάνβιτ – Στεάουα Βουκουρεστίου 90-60

Η έτερη τουρκική ομάδα «σκόρπισε» με 90-60 τη Στεάουα Βουκουρεστίου και βρίσκεται πια στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ε’ Όμιλος

Άβτοντορ-Λιέτουβος Ρίτας 109-92

Βασιζόμενη στην εξαιρετική επιθετική της λειτουργία η Άβτοντορ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρας της, καθώς νίκησε με 109-92 τη Λιέτουβος Ρίτας και πλεόν μετρά 6 νίκες.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Ζολνόκι Ολάι 89-64

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ζολνόκι Ολάι έκανε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, επικρατώντας με 89-64. Τώρα πια, ΠΑΟΚ, Ζολνόκι και Μπεσίκτας βρίσκονται μαζί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και δύο από αυτές μπορούν να «χαμογελάσουν», αν και δεν έχουν τελειώσει όλα για τη Λιέτουβος.

ΣΤ’ Όμιλος

Χάποελ-Γαλατασαράι 86-82

Την 3η της νίκη στον όμιλο πέτυχε την Τρίτη(1/12) η Χάποελ, επικρατώντας εντός έδρας της Γαλατασαράι με 86-82 και πλέον ετοιμάζεται για τον τελικό της επόμενης εβδομάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

Kράσνι-Νεπτούνας 74-97

Εύκολο έργο είχε η Νεπτούνας στη Ρωσία απέναντι στην Κράσνι, καθώς επικράτησε με 74-97 και έφτασε τις 5 νίκες στον όμιλο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το ξεκίνημα το προβάδισμα στο σκορ, με την ανάπαυλα του πρώτου μέρους να τους βρίσκει στο +14(29-43). Οι Ρώσοι παρουσιάζονται εξαιρετικά αποδυναμωμένοι μετά και την αποχώρηση των ξένων τους, με τους Λιθουανούς να εκμεταλλέυονται την ευκαρία και να κλείνουν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 51-73. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να αποδέχονται την τελική έκβαση και το σκορ να κλείνει τελικά στο 74-97. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σαρακάουσκας με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Γκιρτζιούνας να τον ακολουθεί με 19. Από πλευράς ηττημένων, 20 πόντους σημειώσε ο Ζαβορούεβ και 18 ο Κονατέ.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

A’ Όμιλος

Ναντέρ-Τρέντο 79-85

Βόννη-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 88-93

Μπιλμπάο-Όλντενμποργκ 73-68

Β’ Όμιλος

Άλμπα Βερολίνου-Λε Μαν 80-86

Ρέτζιο Εμίλια-Λούντβιγκσμπουργκ 69-68

Μπρίντιζι-Γκραν Κανάρια 71-88

Γ’ Όμιλος

Σαραγόσα-Νανσί 75-71

Σαρλερουά-Βανέτσια 86-83

Βαλένθια-Ουλμ 93-88

Δ’ Όμιλος

Άρης-Ούνιξ Καζάν 76-70

Μπάνβιτ-Στεάουα 90-60

Μπουντούτσνοστ-Τραμπζονσπόρ 79-82

Ε’ Όμιλος

Άβτοντορ-Λιέτουβος Ρίτας 109-92

Ζενίτ-Ζολνόκι 89-64

Μπεσίκτας-ΠΑΟΚ 73-75

ΣΤ’ Όμιλος

Νίζνι-ΑΕΚ 86-79

Χάποελ Ιερουσαλήμ-Γαλατασαράι 86-82

Κράσνι-Νεπτούνας 74-97

Δημοσθένης Παπαδημητρίου – Γρηγόρης Τσιτσόπουλος