Η Euroleague τα είχε κάνει μαντάρα με το πρόγραμμα των εξ αναβολής αγώνων του Eurocup και προσπαθεί να μαζέψει τώρα τα ασυμμάζευτα. Στο πλαίσιο αυτό η διοργανώτρια αρχή του Eurocup ανέβαλε (η ημερομηνία δεν έχει ακόμα οριστεί) το τελευταίο ματς – αγγαρεία που έχει να δώσει ο Προμηθέας (έχει αποκλειστεί ήδη) στην διοργάνωση με την Bursaspor.

H Euroleague τα είχε κάνει θάλασσα με το πρόγραμμα της Bursaspor. Την είχε βάλει να παίξει 3 ματς μέσα σε 2 μέρες! Οι Τούρκοι είχαν… σαρωθεί από τον Covid-19 και πολλά από τα παιχνίδια τους αναβλήθηκαν. Η Euroleague είχε βγάλει ένα πρόγραμμα που ήταν… τρικυμία.

Η Bursaspor έπρεπε να παίξει βάσει του προγράμματος που είχε βγει με τον Προμηθέα στις 22/12 στις 18:00 στο «Δ. Τόφαλος». Βάσει του προγράμματος όμως, έπρεπε να παίξει την ίδια μέρα (22/12) και με την  Nanterre (είναι τυπικά γηπεδούχος, αλλά δέχτηκε να γίνει το ματς στην Τουρκία) στην Προύσα στις 19:00!

Το ωραίο είναι ότι η Bursaspor θα έδινε άλλο ένα ματς με την Nanterre (αυτή την φορά με γηπεδούχους τους Τούρκους), πάλι στην Προύσα μια μέρα μετά (23/12)!

Η Euroleague κατάλαβε την γκάφα που είχε κάνει και έτσι ανέβαλε το ματς των Τούρκων με το Προμηθέα. Η νέα ημερομηνία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προμηθέα:

«Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Euroleague Basketball, αναβάλλεται για 2η φορά (καθώς η τουρκική ομάδα θ’ αντιμετωπίσει τη Nanterre στις 22 και 23/12 στην Προύσσα για τα εξ αναβολής παιχνίδια της 5ης και 10ης αγωνιστικής) ο αγώνας Promitheas Patras vs Frutti Extra Bursaspor για την 8η αγωνιστική τoυ Group D της κανονικής περιόδου του 7DAYS EuroCup, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στο “Δημ. Τόφαλος” και θα ορισθεί σε νέα ημερομηνία. Θυμίζουμε πως το παιχνίδι θα είναι το τελευταίο για την φετινή ευρωπαϊκή “περιπέτεια” του Προμηθέα, καθώς η ομάδα της Πάτρας δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Το έχει ξανάκανει

Το ωραίο είναι ότι η Euroleague έχει ξανακάνει κι άλλες τέτοιες γκάφες.

Το Basketblog είχε αναδείξει το όλο θέμα στις 11/11. Είχαμε αναφέρει τότε ότι βάσει του προγράμματος των εξ αναβολής αγώνων του Eurocup που είχε βγει εκείνη την ημέρα, η Cedevita Olimpija καλείται να παίξει βάσει του προγράμματος 2 σερί αγώνες μέσα σε 2 μέρες, κάτι που δεν γίνεται βέβαια και φυσικά θα αλλάξει.

Στις 9/12 πρέπει να υποδεχτεί την Trento βάσει του προγράμματος που υπήρχε, ενώ στις 10/12 πρέπει να φιλοξενήσει τον Προμηθέα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει βέβαια και έτσι όλα δείχνουν ότι θα αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα με την Trento.

Τελικά όντως, οι ημερομηνίες άλλαξαν λίγο μετά και η Cedevita Olimpija έπαιξε στις 8/12 με την Trento και στις 10/12 με τον Προμηθέα.

Και εις ανώτερα…