Ο Rob Gray έκανε πάλι τη διαφορά για τη Monaco. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ευστόχησε σε σουτ από τα έξι μέτρα 0,2’’ πριν από τη λήξη του 2ου ημιτελικού και χάρισε στη Monaco τη νίκη επί της Gran Canaria με 74-76. Ένα αποτέλεσμα που “σκούπισε” τη σειρά (2-0) και έστειλε την ομάδα του Zvezdan Mitrovic στους Τελικούς του EuroCup για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι Marcos Knight (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Dee Bost (15 πόντοι), Jaleel O’Brien (15 πόντοι) και Damien Inglis (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Μονεγάσκων, οι οποίοι προηγήθηκαν με 32-45 στο 20’ χάρις σε ένα σερί 0-18 και πέτυχαν συνολικά 22 πόντους από τα 17 λάθη που έκανε η ισπανική ομάδα.

ΠΕΤΑΞΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 8 ΠΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 81 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Στο τέλος πάντως η Monaco λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει, καθώς προηγήθηκε με 66-74 μόλις 1’21’’ πριν από τη λήξη και στα 3,2’’ είδε την Gran Canaria να ισοφαρίζει το σκορ (74-74) με τρεις βολές του Andrew Albicy, με τη βοήθεια βέβαια και της λανθασμένης απόφασης των διαιτητών να χρεώσουν το φάουλ του Bost στο κέντρο του γηπέδου πάνω στο σουτ!

Η ουσία είναι ότι η δικαιοσύνη αποδόθηκε, έστω και στο χρόνο που απέμενε. Μετά το τάιμ άουτ του Mitrovic ο Gray πήρε τη μπάλα στη δεξιά γωνία, σούταρε μπροστά σε απλωμένο χέρι και βρήκε στόχο. Με 0,2’’ να απομένουν στο χρονόμετρο, η Gran Canaria χρειαζόταν ένα θαύμα και δεν το βρήκε. Η alley-oop πάσα από την επαναφορά στον Stanley Okoye (15 πόντοι) ήταν καλή, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στο καλάθι…

Αυτή ήταν η 4η φορά στο φετινό EuroCup που η Gran Canaria βρέθηκε σε do or die αγώνα. Και ήταν η φαρμακερή… Η Monaco, από τη μεριά της, έγινε μόλις η 2η γαλλική ομάδα που έφτασε μέχρι τους Τελικούς του EuroCup (μετά τη Strasbourg το 2016) και θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 35-45, 49-56, 74-76

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ