Αν κάποια Ελληνική ομάδα χρειάζεται άμεσα νίκη στο σημερινό (28/10) πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Eurocup, αυτή είναι η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ (19:00) την Νίζνι Νόβγκορντ, σε ένα παιχνίδι που μόνο εύκολο δεν είναι, με τους Ρώσους να έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά με δυο νίκες στον όμιλο, να έχουν κερδίσει πρόσφατα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την VTB League με 86-82 και να έχουν πολύ καλό υλικό, υπό την καθοδήγηση του Άιναρς Μπαγκάτσκις. Για την ΑΕΚ, η οποία έχει και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στο τεχνικό τις τιμ, τυχόν νέα απώλεια θα την φέρει στο 0-3, έχοντας 2 εντός έδρας ήττες.

Την έδρα του θέλει να εκμεταλλευτεί και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δείχνει να μην βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, μετρώντας τρεις ήττες στην Ελλάδα, και έχοντας κερδίσει στην Πυλαία την αδύναμη Ζολνόκι. Απέναντι του θα βρίσκεται η Μπεσίκτας (19:00), η οποία επίσης δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες της, με την εντός έδρας συντριβή από την Άβντοντορ να φέρνει αλλαγή στον πάγκο της, με τον Χαμντί Γαζιγκέρ Ουλούγκ να παίρνει την θέση του Χένρικ Ντέτμαν. Στο ρόστερ της συναντάμε παίκτες, όπως οι Ματσέι Λάμπει και Τρεμέλ Ντάρντεν και σίγουρα, μόνο ακίνδυνη ομάδα δεν είναι.

Πολύ δύσκολη αποστολή έχει και ο Άρης, ο οποίος ταξίδεψε στο παγωμένο Καζαν για να αντιμετωπίσει την Ούνικς (18:00), που αποτελεί ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Η ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου (είναι αμφίβολος) αποτελεί μια από τις πλέον ακριβές ομάδες της διοργάνωσης, ενώ έχει ξεκινήσει θεματικά, έχοντας 2 νίκες. Στο ρόστερ της ομάδας του Εβγένι Πασούτιν, συναντάμε παίκτες όπως οι Αρτσιόμ Παραχούσκι, Κιθ Λάνγκφορντ, Κέρτις Τζέρελς, Λατάβιους Ουίλιαμς, Αρτούρας Μιλάκνις, και αρκετούς ακόμα.