Η πιο μεγάλη ώρα στο EuroCup έχει φτάσει! Συγκεκριμένα στις 21:30 η Virtus Bologna υποδέχεται την σταχτοπούτα και φονέα των γιγάντων Bursaspor με φόντο το τρόπαιο του EuroCup και μία θέση στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2022-23. Θυμίζουμε άλλωστε ότι ο φιναλίστ δεν δικαιούται θέση στην ερχόμενη Euroleague, καθότι η Monaco που είχε κατακτήσει τον εν λόγω θεσμό πέρυσι, κέρδισε την πρόκριση στην οκτάδα, άρα ανανέωσε τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και για το 2022-23.

Η Virtus με ένα τρομερό ρόστερ, στο οποίο υπάρχουν λαμπερά ονόματα όπως αυτά των Teodosic, Hackett και Shengelia θέλει να πάρει τον τίτλο και να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα, κάτι που δεν κατάφερε πέρυσι όταν και γνώρισε τον αποκλεισμό με πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά από την Unics του Πρίφτη. Η ομάδα του Scariolllo μπορεί να μην απέδωσε βάσει της ποιότητας των παικτών που διέθετε στην πρώτη φάση, ωστόσο στα νοκ αουτ έδειξε χαρακτήρα και απέφυγε τις “κακοτοπιές”, έχοντας ως highlight την πρόκριση στον τελικό στην “La Fonteta” απέναντι σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης τη Valencia.

Από την άλλη η Bursaspor έκανε την απόλυτη έκπληξη και πλέον αναζητά ακόμη ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να πετύχει το θαύμα της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα το σύνολο του Alibijievic (αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο Eurocup) εξασφάλισε προς το τέλος τη συμμετοχή της στα νοκ-αουτ, την στιγμή που είδε τον κορυφαίο της παίκτη Allerik Freeman να φεύγει για την CSKA. Παρόλα αυτά οι Τούρκοι δεν πτοήθηκαν και για αρχή έκαναν το απόλυτο μπαμ, αποκλείοντας την Partizan εκτός έδρας στην παράταση για να ξεπεράσουν στη συνέχεια τα εμπόδια των Cedevita και Andorra πάλι μακριά από το σπίτι τους.

 Η Virtus φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο, διότι είναι γεμάτη τόσο στην backcourt όσο και στην frontline ιδιαίτερα μετά τις ενέσεις ποιότητας που έκανε μεσούσης της περιόδου. Βέβαια από την άλλη ποιος μπορεί να ξεγράψει και τους Τούρκους που όντας το απόλυτο αουτσάιντερ κατάφεραν και έχουν φτάσει ένα βήμα πριν τον τίτλο, παίρνοντας όλες τις προκρίσεις τους εκτός έδρας. Το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και περίπου στις 23:30 θα γνωρίζουμε ακόμη μία ομάδα που θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν.