Με βάση την “επίθεση” που έκανε ο εμβληματικός επιθετικός της Milan, Zlatan Ibrahimovic στον “Βασιλιά” του ΝΒΑ, LeBron James σχετικά με την ελευθερία λόγου, πήρε θέση και δημόσια μάλιστα ο ψηλός των Portland Trail Blazers, Enes Kanter.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΝΒΑer θέλησε να απαντήσει στον Σουηδό ποδοσφαιριστή για τη διαφορά των πολιτικών απόψεων με την ελευθερία του λόγου, αλλά και την αντίδραση στην καταπίεση που υπάρχει στους ανθρώπους.

Δείτε τι δήλωσε ο Kanter:

«Ενοχλημένος από την επίθεση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ενές Καντέρ προσπάθησε να εξηγήσει στον Σουηδό της Μίλαν τι σημαίνει ελευθερία του λόγου.

“βεντέτα” του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Τα λόγια του ποδοσφαιριστή της Μίλαν ενόχλησαν αρκετό κόσμο, φυσικά ενόχλησαν και τον ηγέτη των Λος Άντζελες Λέικερς που πέρασε στην αντεπίθεση το πρωί του Σαββάτου (27/2), πριν ο Ενές Καντέρ “μπει στο παιχνίδι” για να προσπαθήσει να εξηγήσει στον Σουηδό τη διαφορά των πολιτικών απόψεων με την ελευθερία του λόγου και την αντίδραση απέναντι στην καταπίεση των ανθρώπων.

“Κάποιος να πει στον Ζλάταν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές απόψεις και στο να μπορεί κάποιος να μιλήσει κατά της δίωξης, της καταπίεσης και των δικτατόρων. Το Black Lives Matter δεν είναι πολιτική δήλωση, αλλά μια εναντίωση στην καταπίεση. Στην Αμερική το ονομάζουμε ελευθερία του λόγου».