Όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το πρωί της Τρίτης (2/5) το Basket News, η Εθνική ομάδα της Λιθουανίας αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με τρεις σημαντικές απουσίες εν όψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα πάντοτε, η τριάδα των Marius Grigonis του Παναθηναϊκού, Lukas Lekavicius της Zalgiris Kaunas και Rokas Giedraitis αναμένεται να μη δώσει το “παρών” για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί σε δημόσια θέα στο Μουντομπάσκετ -κάτι που θα στερήσει προφανώς πολλά από την Εθνική ομάδα της χώρας τους. Την ίδια στιγμή δε, η ανάρρωση του back up center Martynas Echodas αναμένεται να ξεγυμνώσει ακόμα περισσότερο την ρακέτα της ομάδας πίσω από τους ΝΒΑερς Domantas Sabonis (Sacramento Kings) και Jonas Valanciunas (New Orleans Pelicans).

Και όλα αυτά ενώ η Λιθουανία ενδέχεται να βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων της διοργάνωσης κόντρα στην Ελλάδα…

Θυμίζουμε ότι η Λιθουανία θα βρεθεί στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τους Μεξικό, Μαυροβούνιο και Αίγυπτο και αν περάσει τόσο εκείνη όσο και η δική μας χώρα -η οποία θα παίξει στον 3ο όμιλο μαζί με τις ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία- θα διασταυρωθούν σε ένα νέο κοινό γκρουπ στη φάση των 16 του θεσμού.