Προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά ο δεύτερος γύρος της προκριματικής φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, έπειτα από συμφωνία με τους ιθύνοντες της Euroleague, ο αγώνας ανάμεσα στην Fenerbahce και τον Ερυθρό Αστέρα μεταφέρθηκε μία ημέρα νωρίτερα στις 10/11 αντί για 11/11 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται το έργο τόσο της Εθνικής Σερβίας, στην οποία θα αγωνιστούν τέσσερις παίκτες των “ερυθρολεύκων” όσο και της Τουρκίας, που αμφότερες θέλουν πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να έχουν ελπίδες για πρόκριση στο Mουντομπάσκετ του 2023.

Στις 11/14 η Σερβία θα φιλοξενηθεί από την Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Λετονία. Και στις 14/11 οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για το Βελιγράδι.

Η ομάδα του Svetislav Pesic βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου, έχοντας τρεις νίκες και τρεις ήττες. Τον Αύγουστο είχε νικήσει την Ελλάδα για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης των “παραθύρων και είχε ηττηθεί από την Τουρκία.

Η ομάδα του Ergin Ataman στην πέμπτη θέσης της κατάταξης έχοντας δύο νίκες και τρεις ήττες. Πέρα από τη Σερβία, η Τουρκία είχε ηττηθεί και από την Λετονία.