Ο Αργεντίνος μύθος που έκανε λαμπρή καριέρα με τους San Antonio Spurs φιλοξενήθηκε στο podcast του Nicolas Laprovittola  «Hola Que Tal Como Estas» κι προέβη σε μία αποκάλυψη για τον Kobe Bryant.

Ο Ginobili γύρισε τον χρόνο πίσω στο περσινό καλοκαίρι, που παρακολούθησε ζωντανά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας μαζί με τον «Black Mamba», αναφέροντας:

«Ο Kobe δεν ήξερε όλα τα ονόματα, αλλά αναρωτιόταν. Ήταν πολύ παθιασμένος με το μπάσκετ, ένας μαθητής του αθλήματος. Απαντούσα στις ερωτήσεις του για τους παίκτες (της εθνικής Αργεντινής).

“Ερωτεύτηκε” τον Tortuga (το παρατσούκλι του Gabriel Deck). Μετά από αυτό, είπα στον Deck ότι είχε έναν fan, τον Kobe, κι ότι ήθελε να τον πάρει στους Lakers.

Με ρωτούσε συνέχεια (ο Κόμπι) και σχολιάζαμε τις αποφάσεις του προπονητή, τού έλεγα για τα χαρακτηριστικά αυτών που δεν ήξερε. Ενδιαφερόταν, αλλά ήρθε η στιγμή που άρχιζα να γίνομαι νευρικός (με τον αγώνα) και δεν ήθελα να μιλάω άλλο.  Κάποιες φορές, με κοιτούσε περίεργα, επειδή δεν μπορούσε να πιστέψει τι έκανε. Ήταν φανατικός με το άθλημα».